Здравословните ползи от орехите просто нямат край. Въпреки че са

...
Здравословните ползи от орехите просто нямат край. Въпреки че са
Коментари Харесай

Неочаквани ползи от орехите

Здравословните изгоди от орехите просто нямат край. Въпреки че са висококалорични, те са и извънредно потребни ядки. Редовният банкет на орехи защищава от редица болести.

Добри източници на омега 3 незаменими мастни киселини, както манган и мед, включването на орехи в храненето може да бъде значима стъпка за възстановяване на сърдечно-съдовата система. Те оказват помощ за намаление на риска от рак и сърдечно-съдови заболявания. Пречат на зареждането на заболявания, като Паркинсон и Алцхаймер.

Орехи съдържат доста минерали, в това число калций, магнезий, фосфор, манган и калий. Манганът самичък по себе си е от значително значение за растежа, възпроизвеждането, както и вярното метаболизиране на захари, инсулин и холестерол.

 Орехи

Хората, консумиращи постоянно орехи, не страдат от високо кръвно налягане. Орехите усъвършенстват равнищата на холестерола на хора с диабет вид 2 и спомагат за понижаване равнищата на няколко молекули, насърчаващи развиването на атеросклероза.

Орехите пазят здравината на костите и предотвратяват образуването на камъни в жлъчката. Препоръчвани са при диети, защото намаляват риска от наддаване на тегло. Консумацията на 5-6 ореха преди хранене понижава равнището на глада. Освен това обезпечава и жизненоважни хранителни субстанции.

 Ползи от Орехите

Тези вкусни ядки работят противовъзпалително, поддържат имунитета и имат антиканцерогенни свойства. Това е заради наличието им на към 16 антиоксиданти фенола, витамин Е, както и елагова и галова киселини, протеини (особено триптофан) и фибри.

Шепа орехи обезпечава на организма 4 грама протеин, 2 грама фибри, и 2, 5 гр. омега-3 мастни киселини. Орехите са способни да контролират съня. Това става благодарение на мелатонина, който се съдържа в тези ядки, в био-достъпната му форма. Това е хормон, създаван от епифизната жлеза.

Интересен факт е, че дамите, които ядат най-малко две шепи орехи седмично, са с 25% по-нисък риск от развиване на камъни в жлъчката. Освен многото си позитивни свойства, орехите са подобаващи за консумация както сурови, по този начин и с извънредно богат подбор от артикули.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР