Здравословната диета може да повиши имунитета. Това е особено важно,

...
Здравословната диета може да повиши имунитета. Това е особено важно,
Коментари Харесай

За висок имунитет: какво да ядем, когато сме болни?

Здравословната диета може да увеличи имунитета. Това е изключително значимо, когато настинете. Какво би трябвало да ядете и пиете по време на болестта си, с цел да подобрите положението си?

Много течности

Когато се почувствате зле, тялото се нуждае от доста течност. Чаят от джинджифил е добър избор за смутен корем, плодовите сокове могат да оказват помощ за облекчение на световъртежа, обвързван с глада, а лимоновият чай е лечебна напитка при настинки и невисок имунитет.

Зеленият чай ще подкрепи имунната система и в случай че прибавим лъжица мед към него, той ще се оправи с болки в гърлото.

Протеини

Адекватният протеин е значим при всяко положение, без значение дали сте здрави или заболели. По време на заболяването за стомаха става мъчно да усвоява тежка храна, като сочни пържоли да вземем за пример, а пък ще отнеме и доста сила, с цел да се подготви такова ядене. Чудесен сурогат на месото са яйцата или натуралното кисело мляко. Те също по този начин съдържат доста здравословни протеини и са храна за висок имунитет.

 Яйцата покачват имунитета

Флавоноиди

Портокалите, грейпфрутите, лимоните и лайма съдържат флавоноиди, които укрепват имунната система.

Глутатион

Това е мощен антиоксидант, предопределен за битка с инфекцията. Глутатионът се съдържа в дините, както и в кръстоцветните зеленчуци. За да си го набавите, при боледуване яжте чорба от броколи, бульон с кръстоцветни зеленчуци, кейл, чорба от карфиол.

Супи

Пилешки, телешки и зеленчукови бульони са лесни за мелене и поддържат водния баланс в организма. Те са страхотни, когато въобще няма вкус. Ако се чувствате гладни, тогава яжте домашна чорба. Резенчета зеленчуци, зърнени храни и варено месо съдържат спомагателни витамини и хранителни субстанции, от които тялото се нуждае толкоз доста.

 Какво да ядем, когато сме заболели

Продукти с витамини В6 и В12

Витамините от група В са лечебни. Затова прибавете риба, мляко, зърнени храни, картофи, спанак и пуйка към вашата диета. Повярвайте, това ще ви помогне да се възстановите по-рано.

Натурално кисело мляко

Изберете единствено тези, на които на етикета написа Lactobacillus Casei и Lactobacillus Reuteri. Те са виновни за възстановяване на имунитета.

За по-висок имунитет хапвайте още лучена чорба, витаминозна салата с моркови и пилешка чорба.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР