Здравословен проблем в семейството на Биаджони я спря да дирижира,

...
Здравословен проблем в семейството на Биаджони я спря да дирижира,
Коментари Харесай

„Сънят на Пилат“ звуча и в Античния театър в Пловдив

Здравословен проблем в фамилията на Биаджони я спря да дирижира, Стефан Димитров похвали заместилия я диригент Георги Еленков


 %d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2-2 Патрициански гуляй за душата измежду естествения фон на Античния спектакъл в Пловдив претърпяха присъствалите на концерта „ Сънят на Пилат ” от Стефан Димитров.

Древните руини импонираха на безконечната история за любовта, въодушевена от романа на Булгаков „ Майсторът и Маргарита ”. Сред публиката имаше хора, пристигнали особено от Варна и Стара Загора да чуят творбата. Те признаха, че за случая са препрочели романа – с цел да почувстват по-плътно музиката.

За жал, диригентът титуляр Любка Биаджони бе свалена от самолета за България, поради тежък здравословен проблем в фамилията й. Стефан Димитров и оркестърът „ София Симфоникс, обаче взеха решение, че не могат да лишат пловдивската аудитория от музикалния празник. Спасението пристигна в лицето на Георги Еленков, диригент на хора, който чудесно познава творбата, и е участвал на всички подготовки. Мобилизацията от изключителната обстановка, желанието да показват „ Сънят на Пилат ” във допустимо най-хубава светлина, въодушеви музикантите да извадят най-хубавото от себе си. Стефан Димитров призна на финала, че е извънредно удовлетворен от особеното движение, подбудено от атмосферата на Античния спектакъл.

В началото той не пропусна да благодари на фондация „ Ценности ” на Антонина Стоянова, която отбрани плана за спектакъла пред Националния фонд „ Култура ” и се нагърби с цялата организация по реализацията му. Той отдаде дължимото на спомощестувателите от BEGExpo, ДСК, Legal mediator.

Самата Антонина Стоянова бе на първия ред в амфитеатъра в компанията на Богдана Карадочева, Алекс Алексиев, доктор Мария Арсениева и арх. Стефан Добрев.

Любопитното е, че самият Пилат Понтийски изслуша част от „ Сънят на Пилат ” онлайн. Изпълнителят на ролята на римския съдник във кино лентата на Мел Гибсън „ Страстите Христови ” – Христо Шопов бе измежду потребителите на Facebook, които изгледаха фрагменти от живото предаване от Античния спектакъл.

Небето също се включи в спектакъла като с няколко гръмотевици придаде спомагателен драматизъм на „ Сънят на Пилат ”, без да пророни и капка дъжд.

Концертът бе безвъзмезден, защото е в границите на Културната стратегия на българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР