Здравният репортер на bTV Новините Мария Ванкова разговаря с учениците

...
Здравният репортер на bTV Новините Мария Ванкова разговаря с учениците
Коментари Харесай

Мария Ванкова за #ЖурналистиВкъщи: Нашата роля в морето от информация е да имаме безпогрешен филтър

Здравният кореспондент на bTV Новините Мария Ванкова беседва с учениците от Професионална гимназия по стопанска система " Д-р Иван Богоров “ в град Варна за провокациите пред публицистите по време на пандемията. Срещата им се организира напълно онлайн и е част от обичайна самодейност за медийна просветеност „ Журналисти в учебно заведение “, част от работата на Фонд „ Валя Крушкина “.

Като публицист, който отразява задълбочено здравните тематики, в това число и най-актуалната сега – рецесията COVID-19, Мария Ванкова беше обсипана с въпроси в този подтекст. Тя описа за засилените ограничения за персонална хигиена и предотвратяване, които ползва ежедневно в работата си на терен и в нюзрума на bTV.

„ Вирусът провали проектите на доста от нас. От друга страна, сложи живота ни на пауза и ни накара да се замислим за неща като другарства, персонален живот и дом, “ показа тя с учениците и добави, че на нея като публицист ѝ се желае по-бързо да завърши рецесията и към този момент да не е преобладаваща в осведомителния поток.

На въпрос за смисъла, който тя вижда в журналистическата специалност в ерата на бързите връзки, Мария Ванкова отговори: „ Ролята на публицистите в морето от информация е да имаме непогрешим филтър “.

Тя насочи и апел към учениците да одобряват тази и бъдещи сложни обстановки като предизвикателство към себе си и като късмет да натрупат опит, тъй като сигурно ще помнят и описват претърпяното.

Досега е срещите от самодейността #ЖурналистиВкъщи се включиха публицистите Марин Николов и Мария Савкова, Глория Николова и Росен Цветков. В идващите няколко дни с деца от цяла България ще се видят виртуално и техните сътрудници Десислава Ризова, Иван Филчев и Нели Тодорова.
#ЖурналистиВкъщи: Марин Николов и Мария Савкова разговаряха онлайн с възпитаници от Ловеч Журналистите на bTV влизат в домовете на възпитаници от цяла България
Инициативата „ Журналисти в учебно заведение “ се организира за седми следващ път. Тя има за цел да увеличи медийната просветеност на младежите, да подтиква сформирането на гражданска позиция и да способства за кариерния им избор. „ Журналисти в учебно заведение “ е част от Фонд „ Валя Крушкина “ при Фондация „ Работилница за цивилен начинания “.

bTV е сътрудник през цялото време на самодейността, в която през годините са взели присъединяване близо 20 000 възпитаници от над 45 градове и села в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР