Здравният министър проф. Костадин Ангелов скастри ресторантьорите и хотелиерите, които

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов скастри ресторантьорите и хотелиерите, които
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Критиците на ваксините са социални лешояди, няма значение дали ресторантьорите ме одобряват или не

Здравният министър проф. Костадин Ангелов скастри ресторантьорите и хотелиерите, които са недоволни от противоепидемичните ограничения и желаят тяхното разхлабване, с цел да запазят бизнесите си. След като му бе сложена втората доза от имунизацията против ковид, Ангелов разяснява отварянето на обектите им по следния метод:

" Война не се печели със закани, тук претекстът е доста сериозен. Моят дълг е да запазим и съхраним човешкия живот. Дали ресторантьорите или хотелиерите ме утвърждават, няма никакво значение ", сподели Ангелов и изясни, че всяка една от ограниченията, когато се разхлабва или когато се разисква такова разхлабване, би трябвало да се гледа в целокупност картината и до какви резултати ще докара това.

" Ние сме си създали цели. Заради ковид ще бъдат малко по-различни - обучение, опазване на здравето, спорт; заведения за хранене и хотели са доста значим отрасъл, само че не са наш приоритет ", сподели министърът.

Проф. Ангелов съобщи и че са реализирани положителни резултатите до този миг, само че " да не ни изиграе нетърпението неприятна смешка ". Той приключи тематиката с апел хората да бъдат рационални и напомни българската сентенция " власите се давят на края на Дунава ".

Здравният министър назова спекулации изказванията, че страната не е поръчала задоволително ваксини или че е поръчала от избрана компания. Проф. Ангелов акцентира, че Еврокомисията е тази, която прави поръчките и води договарянията. Министърът изясни, че България е поръчала ваксини за 9 млн. жители.

Ще има по равни количества (приблизително 3 млн) от трите вида ваксини - РНК имунизациите, антигенните, на основата на спайк протеина и векторните ваксини с аденовирус, обясни той на брифинга.

" Твърдението, което се тиражира, че България не е поръчала задоволително ваксини, е погрешно. Това се прави от политици, от опозиционни партии. В нито един миг страната не е взимала решение за броя и доставките на имунизациите. Спекулациите са свързани със здравето на хората и това е рисково. Тези политици не носят отговорност за българския народ, тази отговорност се носи единствено от държавното управление. Това че непрекъснато подлагат на критика, без да дават отговор какво да се направи, е доста елементарно. Тези политически мераклии на процедура са обществени лешояди, които се хранят с грешките на хората, които водят битката с COVID-19. Да се замислят дали техните позитиви и техните достижения могат да бъдат единствено минусите на техните съперници ", разяснява Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР