Здравният министър на Великобритания Мат Ханкок заяви днес, че новият

...
Здравният министър на Великобритания Мат Ханкок заяви днес, че новият
Коментари Харесай

Британците в ужас: Вирусът-мутант е извън контрол!

Здравният министър на Англия Мат Ханкок съобщи през днешния ден, че новият вариант на ковид е " отвън надзор ". Така той оправда карантинните ограничения в столицата Лондон и част от Англия, които съгласно него биха могли да продължат до всеобщото имунизиране, съобщи Франс прес.

Вчера държавното управление на Борис Джонсън разгласи, че още веднъж вкарва цялостен локдаун, тъй като новият вариант е с до 70 на 100 по-заразен и се открива по-трудно. Това ще принуди над 16 милиона британци да си останат вкъщи и да се откажат от коледните срещи.

" За жал, новият вариант на вируса е отвън надзор. Ние би трябвало да си върнем контрола и единственият метод това да стане е още веднъж да ограничим обществените контакти ", сподели Ханкок в ефира на Скай нюз.

Мутиралият вид на новия ковид е бил открит още през септември и към този момент се популяризира по целия свят. Това заяви през днешния ден специалистът на Световната здравна организация Мария ван Керкхове в изявление за Би Би Си.

" Англия откри този вид на вируса през септември в Югоизточна Англия. Свидетели сме по какъв начин непрекъснато се появяват нови разновидности на ковид. Важно е да ги изследваме, да забележим по какъв начин се популяризират и какви са следствията от тях, добави тя. Новият вид на COVID-19 е бил регистриран с изключение на във Англия в Дания, Нидерландия и Австралия ", сподели още здравният специалист.

Броят на умрелите от началото на епидемията от затрудненията от новия ковид във Англия надвиши 67 000 и кралството се подрежда на второ място в Европа в тази мрачна статистика след Италия. Заразените с патогена в Обединеното кралство към този момент са над 2 милиона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР