Здравният министър Кирил Ананиев предлага съотношението на основните заплати на

...
Здравният министър Кирил Ананиев предлага съотношението на основните заплати на
Коментари Харесай

Съотношение 1:1,7:2,2 на заплатите на санитар, медицинска сестра и лекар предлага Ананиев

Здравният министър Кирил Ананиев предлага съотношението на главните заплати на санитарите, медицинските сестри и лекарите  да е 1 към 1,7 към 2,2. 

Така основната заплата на санитар ще бъде 560 лв., на здравна сестра - 950 лв., а тази на доктор - 1200 лв., което е заложено и сега в груповия трудов контракт.

Ананиев разгласи, че стартира обиколки в регионалните лечебни заведения в страната, с цел да показа методиката за образуване на заплатите и да я тества на място с управленията. 

Министърът ще ревизира на място по какъв начин се разпределят и разходват всички средства, които Министерският съвет, Министерството на здравеопазването и НЗОК в допълнение предоставиха през последните месеци на лечебните заведения за осъществена здравна активност. Допълнителните средства би трябвало да бъдат ориентирани предпочитано за разноски за личен състав в лечебните заведения.

Допълнителните 50 млн. лв. бяха отпуснати от кабинета в отговор на митингите на медицинските сестри. Освен това бяха увеличени цените на някои клинични пътеки, за което бяха отделени още 50 млн. лв..

„ Методиката няма наложителен темперамент, само че има детайли, които ще спомогнат за повишение и заслужено разходване на разноските за личен състав в лечебните заведения ", посочи Ананиев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР