Здравният министър Кирил Ананиев е подписал решение за разкриване на

...
Здравният министър Кирил Ананиев е подписал решение за разкриване на
Коментари Харесай

МЗ обяви обществена поръчка за строежа на детската болница

Здравният министър Кирил Ананиев е подписал решение за откриване на социална поръчка за построяването на Нациноалната многопрофилна детска болница. Припомняме, че преди няколко месеца бе решено бъдещата детска болница да е на мястото на незавършения от 30 години корпус на клиниката по педиатрия в двора на Александровска болница.
Плановете на Министерство на здравеопазването са бъдещата педиатрия да се простира на повърхност от 45 000 кв. метра в два съществени 11-етажни корпуса, 6 триетажни и 2 сутерена.
Крайният период за подаване на офертите е 20 август. Срокът за осъществяването на публичната поръчка е до 42 календарни месеца от сключване на контракта с определения претендент - това значи 3,5 години. Припомняме, че дефинираните преди този момент упования беше болничното заведение да е подготвена до две години.
Очакванията на Министерството на здравеопазването са през есента да бъде определен реализатор и да стартира действителното създаване на Националната многопрофилна детска болница. Предвиденият оптимален финансов запас на възложителя за осъществяване на всички съставни елементи в публичната поръчка възлиза на 95 442 000 лева с Данък добавена стойност.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР