Здравният министър Христо Хинков е започнал ударно разпродаване на апетитни

...
Здравният министър Христо Хинков е започнал ударно разпродаване на апетитни
Коментари Харесай

Само в Narod.bg: Здравният министър Христо Хинков продава 2039 кв. м топ терен с 2-етажна къща под Витоша

Здравният министър Христо Хинков е почнал стремително разпродаване на апетитни болнични парцели, разкри източник на Narod.bg. Проверката ни в Агенцията за обществените предприятия и надзор удостовери, че на тезгяха са доста болнични терени в цяла България за десетки милиони. Един от най-атрактивните е парцел от 2039 кв. м под Витоша с двуетажна къща, благосъстоятелност на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване – Александровска.

Валидност на процедурата е 28 октомври 2023 година Става дума за урбанизиран парцел, ниско застрояване до 10 м ведно с издигнатата в парцела ДВУЕТАЖНА СГРАДА със застроена повърхност по схема от 214 кв. м., а по документ за благосъстоятелност от 231,40 кв. м.

Теренът с двуетажната постройка на Александровска болница, който министър Хинков е пуснал за обмен, се намира в подстъпите към Витоша, кв. „ Панорама Бояна “ на ул. „ Лунна папрат “ №22.

Реклама

Къщата в парцела се състои от МАЗЕ –една стая, котелно помещение, два въглищни склада, пералня, три складови пространства и сервизно помещение; ПЪРВИ ЕТАЖ – дневна стая, столова, кухня, две спални пространства, входно предверие, сервизно помещение и три тераси; ВТОРИ ЕТАЖ – четири стаи, баня, предверие, сервизно помещение и два балкона; ТАВАН – две стаи, складово помещение и сервизно помещение.

Цената, на която е разгласен парцелът, е 1 519 830.00 лева без Данък добавена стойност, т.е., над 1,8 милиона лв..

Стъпка за наддаване на търга: 50 000.00 лева без Данък добавена стойност

Депозит за присъединяване: 500 000.00 лева без Данък добавена стойност

В точка 14. от Устройствения устав на Министерството на здравеопазването написа, че министърът управлява активността по стопанисване и ръководство на държавната благосъстоятелност, предоставена на Министерството. Сега в задачата се пита по какъв начин тъкмо Христо Хинков упражнява своята функционалност на министър, откакто продава топ терени в баровските квартали на София?

И кой ли ще е щастливецът, който ще прилапа първокласния терен с превъзходна панорама към София?

Дали няма да е някой от спонсорите на „ Продължаваме промяната “? Narod.bg ще наблюдава договорката, с цел да стане ясно в чии ръце отиват болничните терени.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР