Здравният министър д-р Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура за

...
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура за
Коментари Харесай

Кацаров сезира прокуратурата заради ваксините с изтекъл срок на Борисов

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура за изявление на ръководителя на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов за имунизациите против COVID-19, оповестяват от Министерство на здравеопазването. Преди дни Борисов съобщи, че се употребяват ваксини с изминал период на валидност.

„ На 24 октомври тази година, господин Бойко Методиев Борисов в изказване пред медии, популяризира следната информация: „ ваксинират популацията с ваксини с изминал период на валидност – Pfizer - до 30 септември им е срокът за валидност “. Изявлението е от категорията подправени новини”, се споделя в сигнала до прокуратурата.

„ В България се ползват ваксини и медикаменти единствено в период на валидност. Няма доктор или фармацевт в света, който би дал на своя пациент лекарство с изминал период на валидност. Пандемията с Ковид-19 е освен здравен проблем. Това е национална рецесия, засягаща на процедура всички сфери на публичния ни живот. Разпространението на подправената вест, което евентуално е било направено като част от предизборната акция на господин Борисов е публично рисково действие, поради обстоятелството, че лицето е някогашен Министър ръководител на България, а сега е ръководител на политическа партия ГЕРБ и заради това, изявлението му, може да повлияе на решенията на доста хора”, се споделя още в сигнала.

„ Фалшивата вест, че се ползват ваксини с изминал период на валидност може да провокира паника у популацията и да накара доста хора да се откажат от имунизация, което ще засегне по неподходящ метод здравето и да коства живота на неустановен брой наши сънародници. Считам, че действието е с висока степен на социална заплаха и поради това, че е направено в разгара на епидемиологична вълна на разпространяване на COVID- 19, съставлява опасност и за националната сигурност на страната”, продължава сигналът до прокуратурата.

Здравният министър желае от прокуратурата да извърши инспекция и да предприеме ограничения.

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР