Здравният министър д-р Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура за

...
Здравният министър д-р Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура за
Коментари Харесай

Кацаров сезира прокуратурата за изказване на Бойко Борисов

Здравният министър доктор Стойчо Кацаров сезира Софийска градска прокуратура за изявление на ръководителя на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов за имунизациите против COVID-19, оповестяват от Министерство на здравеопазването.
Преди дни Борисов съобщи, че се употребяват ваксини с изминал период на валидност.
„ На 24 октомври тази година, господин Бойко Методиев Борисов в изказване пред медии, популяризира следната информация: „ ваксинират популацията с ваксини с изминал период на валидност – Pfizer - до 30 септември им е срокът за валидност “. Изявлението е от категорията подправени новини”, се споделя в сигнала до прокуратурата.
„ В България се ползват ваксини и медикаменти единствено в период на валидност. Няма доктор или фармацевт в света, който би дал на своя пациент лекарство с изминал период на валидност. Пандемията с Ковид-19 е освен здравен проблем. Това е национална рецесия, засягаща на процедура всички сфери на публичния ни живот. Разпространението на подправената вест, което евентуално е било направено като част от предизборната акция на господин Борисов е публично рисково действие, поради обстоятелството, че лицето е някогашен Министър ръководител на България, а сега е ръководител на политическа партия ГЕРБ и заради това, изявлението му, може да повлияе на решенията на доста хора”, се споделя още в сигнала.
„ Фалшивата вест, че се ползват ваксини с изминал период на валидност може да провокира паника у популацията и да накара доста хора да се откажат от имунизация, което ще засегне по неподходящ метод здравето и да коства живота на неустановен брой наши сънародници. Считам, че действието е с висока степен на социална заплаха и поради това, че е направено в разгара на епидемиологична вълна на разпространяване на Ковид-19, съставлява опасност и за националната сигурност на страната”, продължава сигналът до прокуратурата.
Здравният министър желае от прокуратурата да извърши инспекция и да предприеме ограничения.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР