Здравните власти в Румъния отбелязаха, че по-малко от два месеца

...
Здравните власти в Румъния отбелязаха, че по-малко от два месеца
Коментари Харесай

От 500 на 50 са паднали случаите на COVID-19 сред медиците в Румъния

Здравните управляващи в Румъния означиха, че по-малко от два месеца след началото на имунизирането против COVID-19 резултатите са налице. От 500 на 50 седмично са паднали случаите на инфектираните медици в северната ни съседка, съобщи bTV.

Медицинските лица и работещите в областта на обществените грижи бяха първата предпочитана група за имунизация в страната, която стартира на 27 декември. До момента в Румъния са ваксинирани близо 700 хиляди души, от които 454 хиляди са получили и втората доза.

Най-много имунизирани лица, близо 630 хиляди, са ваксинирани с препарата на „ Пфайзер “, 60 хиляди – с този на „ Модерна “, а 6200 - с имунизацията на „ АстраЗенека “. Предстои да бъдат имунизирани предпочитано преподавателите в университетите и учебните заведения, както и личният състав в детски ясли и градини. Ваксинацията на личния състав в областта на образованието ще стартира на 1 март. Седем страни облекчават рестриктивните мерки и изискванията за влизане на тяхна територия за имунизираните лица с две дози. Това са Кипър, Естония, Грузия, Исландия, Полша, Румъния и Сейшелите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР