Здравните власти в Черна гора приеха нови мерки за борба

...
Здравните власти в Черна гора приеха нови мерки за борба
Коментари Харесай

Нови мерки срещу пандемията въведе Черна гора

Здравните управляващи в Черна гора одобриха нови ограничения за битка с пандемията от КОВИД -19, които влизат в действие от 13 до 19 януари, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29758
През идващите седем дни прекосяването на границите на страната ще е допустимо при изпълнено най-малко едно от четирите условия на цифровия документ на Европейски Съюз. А точно: в случай че лицето е изцяло имунизирано против ковид и не са минали повече от шест месеца от приемането на последната доза ваксина; при съществуване на негативен PCR тест, който не е по-стар от 72 часа; негативен бърз антигенен тест, изработен не по-рано от 48 часа; доказателство за прекарана коронавирусна зараза, като са минали по-малко от 10 дни и не повече от шест месеца от записания позитивен резултат.

Фитнес зали и центрове ще работят при показване на цифровия КОВИД документ на Европейски Съюз и изискването да се обезпечи пространство от 10 кв. метра на един човек. Посещенията при юристи и правосъдни специалисти при осъществяване на служебни отговорности са позволени при владение на цифровия документ на Европейски Съюз.

Направено бе предложение ваканцията да бъде удължена със седем дни, тъй че образователната година да стартира на 31 януари, вместо на 24 януари, само че окончателното решение ще бъде на Министерството на образованието, науката, културата и спорта на Черна гора.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 29758  Зелени коридори за имунизация във Велико Търново Зелени коридори за имунизация във Велико Търново  8 жертви на ковид във Варненско 8 жертви на ковид във Варненско  В Швеция влизат в действие нови ограничавания поради ковид В Швеция влизат в действие нови ограничавания поради коронавируса
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР