Здравните инспектори са направили засилени проверки на 922 пратки с

...
Здравните инспектори са направили засилени проверки на 922 пратки с
Коментари Харесай

Здравните инспектори са спрели тонове облекла за внос в страната

Здравните инспектори са създали засилени инспекции на 922 колета с текстилни произведения и дрехи от 01 февруари до 31 март 2018 година Това е в осъществяване на Инструкция за взаимоотношение с Агенция " Митници ", оповестиха от организацията.

Проверени са блузи, рокли, панталони, тениски, дамски и мъжки ризи, работни униформи, аксесоари (шалове), спално долни дрехи, в това число дамски и мъжки пижами и други

На митницата са спрени заявените за импорт следни артикули - 3 173 кг шалове, импорт от Китай; 14 333 бр. дрехи (дамски и мъжки блузи, панталони, тениски, ризи, работни униформи, рокли. Спрени са и текстилни аксесоари (шалове, яки и др.); спално долни дрехи, в това число дамски и мъжки пижами и др.), импорт от Турция, Китай и Бангладеш; 1 404 400 бр. текстилни произведения за еднократна приложимост, импорт от Китай.

Спрени от импорт в страната са и обагрени трикотажни платове от памук и трикотажни елементи за облекла 55,39 кг., импорт от Турция и други

При цитираните артикули не е открито сходство с нормативните условия заради липса на документи, маркировка или лабораторен разбор, който да потвърждава наличие на азобагрила в допустимите стойности за тези произведения, заради което се смятат за рискови за човешкото здраве.

Според информацията на организация " Митници ", е открито наличие на 157,8±15,0 mg/kg 3,3´-dymethoxybenzidine при позволена норма от не-повече от 30 mg/kg в 6000 бр. черни тениски " Soni Fashion ", импорт от Турция, същите не са позволени за свободно послание в страната.

Съгласно наредбата е неразрешена използването на азобагрила в концентрации над 30 mg/kg (0,003 тегловни %) в произведения, които могат да влязат в пряк или нескончаем контакт с човешката кожа и като разследване да увредят здравето или да причинят алергични реакции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР