Здравни работници във Франция протестираха днес срещу изтощителните условия на

...
Здравни работници във Франция протестираха днес срещу изтощителните условия на
Коментари Харесай

Медици пращат картички на президента: Изтощени сме!

Здравни служащи във Франция стачкуваха през днешния ден против изтощителните условия на труд по време на пандемията от ковид и желаеха от държавното управление да наеме спомагателен личен състав, съобщи Ройтерс.

Лекари и медицински сестри се събраха пред пощенски клон в Ница, най-големия град на Френската ривиера, с цел да изпратят пощенски картички до президента Еманюел Макрон, в които разказват недоволствата си. Инициативата им е част от националната стачка по апел на синдикатите.

Те се включиха в улично шествие, някои от тях с работно здравно облекло и с хирургически маски. Здравните фрагменти приканиха да бъде прекъснато затварянето на лечебни заведения, да бъде назначаван повече личен състав в незабавните отделения и домовете за възрастни хора, както и да бъде обезпечено по-добро възнаграждение.

В директно обръщение до Макрон, който разгласи през вчерашния ден полицейски час в най-засегнатите от Covid-19 региони, протестиращите написаха на афиш: " Наемайте повече. Обучавайте повече. Изтощени сме ".

Макрон сподели, че полицейските часове в региона на Париж и други градове ще понижат доста броя на новозаразените дневно по отношение на сегашните 20 000 случаи и ще облекчат натоварването в отделенията за интензивно лекуване, без да стопира стопанската система.

В момента пациентите с Covid-19 заемат съвсем половината от леглата в интензивните отделения в региона на Париж и покрайнините, сподели шефът на районната здравна работа Орелиен Русо пред радио Франс ентер.

На столичните лечебни заведения е казано да анулират една трета от процедурите, които не са свързани с Covid-19.

Здравни служащи ще стачкуват по-късно през днешния ден и в Париж, Нант и някои други места. Синдикатите оповестиха, че митингите няма да доведат до нарушавания в болничните услуги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР