Здравни медиатори се включват в кампанията за популяризиране на ваксините

...
Здравни медиатори се включват в кампанията за популяризиране на ваксините
Коментари Харесай

Здравни медиатори информират хората в Шумен за ваксините

Здравни посредници се включват в акцията за разпространение на имунизациите и в разсейването на страховете на ромската общественост от чипиране, роботизиране и следене. Министерството на здравеопазването включва водачите на общността в разяснителната акция, тъй като под 10 % от ромите са имунизирани. Здравният посредник от Шумен Росица Симеонова всеки ден се среща с хората, с цел да им изяснява, че е безвредно да се имунизират.

По улиците на известния с прозвището си квартал „ Бялата пръст " в Шумен може да видите една жена. Тя е здравният посредник Росица Симеонова, която не стопира да се среща с хората, с цел да им коментира изгодата от имунизациите, да ги насочва към персоналния доктор, в случай че е нужно.

Много от ромите нито са боледували, нито са имунизирани. Умовете им обаче са натоварени със страхове от популяризираните тайни теории.

" Най-страшната доктрина, че ще бъдем подвластни, като някакви роботи ще сме, ще ни ръководят от отдалеченост. Звучи неуместно, само че една неистина да е даже, като се каже 100 пъти, тя става истина ", сподели Шефкет Топалов.

" Аз в последно време не знам към този момент какво да мисля, какви работи приказват хората, ще умреш, не знам какво ще се разболееш ", сподели Ниази Али.

" Чува се, че това, което ще ни имунизират води до неплодородие, то към този момент ние няма, само че младите. Вече чипирането като бъдем може да носи други заболявания, това мислим ние. Те видяха по тв приемниците, по телефоните, че някои доста се разболяват от имунизацията и умирали от имунизацията ", сподели Ангелина Арабова.

Здравният посредник Росица Симеонова счита, че хората се нуждаят единствено от информация.

" Аз мисля, че не би трябвало да има някакви тласъци, които да са материални или каквито и да е било. Хората би трябвало да повярват на персоналните си лекари, след това на страната и безусловно всички в целия свят се имунизират, не им се случва нищо и не мисля, че по някакъв метод заплашва живота им, чипира ги, остават бездетни ", сподели здравният посредник Росица Симеонова.

Теорията на здравния посредник е, че би трябвало да вдъхне кураж и оптимизъм на хората от ромската общественост.

Репортер: Здравка Русева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР