Здравни експерти от САЩ препоръчват да се използват предпазни маски

...
Здравни експерти от САЩ препоръчват да се използват предпазни маски
Коментари Харесай

Здравни експерти препоръчват предпазни маски от типа N95 и KN95 за по-добра защита от Омикрон

Здравни специалисти от Съединени американски щати предлагат да се употребяват защитни маски от вида N95 и KN95 за по-добра отбрана против мощно заразния вид Омикрон на новия ковид, съобщи Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30010
Маските от вида N95 прилепват по-плътно към лицето от платнените и са направени от специфичен материал, който блокира 95% от нездравословните частици. Влакната са по-близо едно до друго, а също по този начин имат електростатичен заряд, който притегля молекулите да се придържат към маската, а не да минават през нея.

Видовете KN95 и KF94 оферират сходно равнище на отбрана.

Центровете за надзор и профилактика на болесттите в Съединени американски щати неотдавна актуализираха насоките си, като предложиха да се носят защитни маски, употребявани от здравните служащи. Изрично се загатва, че е значимо да се избере защитно средство, което да пасва добре на лицето, добавя Българска телеграфна агенция.

Специалистите предизвестяват, че би трябвало да се подхожда с изключително внимание при покупкатана защитни маски, защото има доста подправени. На пазара в Съединени американски щати, да вземем за пример, към 60 % от предлаганите като KN95 не дават отговор на избраните стандарти за качество, означават от Центровете за надзор и профилактика на болесттите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 30010  От понеделник учениците от област Благоевград минават към онлайн образование От понеделник учениците от област Благоевград минават към онлайн образование  Гърция удължи противоепидемичните ограничения Гърция удължи противоепидемичните ограничения  Временни противоепидемични ограничения са въведени в община Неделино Временни противоепидемични ограничения са въведени в община Неделино
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР