Здравната комисия в парламента ще разследва случая, при който почина

...
Здравната комисия в парламента ще разследва случая, при който почина
Коментари Харесай

Депутатите ще разследват случая с починало онкоболно дете

Здравната комисия в Народното събрание ще проверява случая, при който умря онкоболно дете в Университетската болница "Царица Йоанна – ИСУЛ ", след което от болничното заведение са поискали околните на детето да заплатят 14 хиляди лв. за лекуването му.

В декларация от парламентарната естрада депутатът от Българска социалистическа партия Георги Михайлов настоя в Народното събрание да бъдат извикани шефовете на Здравната каса и на Медицинския контрол. "Като 20 години прекарал ориста си сред тези деца, за мен това освен е неуместно, само че и чудовищно ", съобщи той.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова прикани опозицията да не употребява случая за политически цели и увери депутатите, че следва чуване в комисията по опазване на здравето на всички, свързани със случая. Ако има в действителност административни нарушавания, те би трябвало да се преглеждат по надлежния ред, сподели тя и разясни, че е инициирала чуване в комисията по опазване на здравето и то е в ход.

Припомняме, че умрялата в ИСУЛ Мими е родена със Синдром на Даун, а през 2017 година се разболява от левкемия. Лекарите съумяват да реализират ремисия за няколко месеца. През април момиченцето е признато в ИСУЛ. Въпреки напъните на лекарите, положението на Мими непрекъснато се утежнява, като през вчерашния ден се наложи детето да бъде сложено на командно дишане поради затруднения със сърцето и белите й дробове. Междувременно стана ясно, че родителите й са получили фактура за близо 14 000 лв. поради два медикамента, които са употребявани за лекуването на детето им, само че не са в листата с лекарствени артикули, които НЗОК заплаща.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР