Здравейте, уважаема редакция. Въпреки че вече съм възрастен човек, кръвното

...
Здравейте, уважаема редакция. Въпреки че вече съм възрастен човек, кръвното
Коментари Харесай

6 народни рецепти срещу ниско кръвно

Здравейте, уважаема редакция. Въпреки че към този момент съм възрастен човек, кръвното ми налягане е доста ниско - нормално се задържа в границите 60 на 80/90. Разбирам, че казусът ми не е толкоз сериозен спрямо хората, които страдат от високо кръвно налягане, само че честото главоболие и изнемощялост ме накараха да потърся помощ и съвет от вас. Не искам да пия медикаменти, по тази причина се надявам да ми препоръчате билки, които може да се оправят с казуса.

Стефка Щерева, гр. Стара Загора


Артериалната хипотония може да бъде първична

Първичната (есенциална) хипотония е обусловена от наследствено влечение към намалено кръвно налягане (физиологична хипотония) или хронично заболяване - нервно-циркулаторна дистония. За индивида такова равнище на налягането става всекидневно, а той даже не подозира, че в органите и системите му настъпват промени, които въздействат неподходящо на здравето. Характерните признаци са: уязвимост, заспалост, замайване; нараснала уморяемост, главоболие, кръвното налягане е под естественото. В някои случаи - даже до замаяност при внезапно ставане, ситуационно зашеметяване. Понякога хипотонията може да има по-тежко протичане, даже загуба на схващане. В такива случаи се предписва медикаментозно лекуване.

Какви още могат да са аргументите за ниското кръвно и 6-те национални предписания, които ще са ви в помощ при този проблем, четете в zdrave.to
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР