Здравей, скъпи мой бивш… Не вярвах, че ще дойде ден,

...
Здравей, скъпи мой бивш… Не вярвах, че ще дойде ден,
Коментари Харесай

Писмо до мъжа, който разби сърцето ми

Здравей, скъпи мой бивш… Не имах вяра, че ще пристигна ден, в който ще те поздравя още веднъж. Но ето, че нещата се трансформират.

Искам да стартира с това, че не те ненавиждам. Не съм те ненавиждала даже в моментите, когато ме караше да се усещам неуверена, незадоволително добра за теб и постоянно на втори проект. Дори желая да ти благодаря.

Въпреки че ми лиши много време, с цел да го схвана, благодаря ти! Благодаря, че ме избави от теб самия, тъй като ти не беше задоволително добър за мен и в никакъв случай нямаше да бъдеш, а аз едва ли щях да го разбера…

Разликата сред мен и теб е в любовта.

Да, тъкмо по този начин. Аз те обичах както в най-щастливите ни дни, по този начин и в тези, когато беше неразпознаваем. А ти? Кога ме обичаше? Въпреки че разруши сърцето ми, не съумя да счупиш моята обич. Към мен самата, към света, към хората към мен, към положителното.

Благодарение на теб аз се научих на обич. Да давам непоколебима, същинска и всепоглъщаща обич. Дори на хора, които не я заслужават. Научих още, че постоянно ще има хора, които ще ме раняват и това е обикновено. Ще има и такива, които в любовта си към мен, ще се озлобяват и ще ми предизвикват болежка. Точно като теб. Но това е инструмент за амнистия и мощ.

Знам, че ти в действителност не си неприятен човек, просто не си „ моят “ човек. Следващия път, когато се запиташ какво толкоз ми направи, апелирам те, спомни си за това момиче, толкоз далечно за теб сега, което ридаеше с дни в леглото си. Момиче, което не изпитваше нищо друго с изключение на болежка, страдалчество и обезсърчение, само че не към теб, а към нея самата. Момиче, което не осъзнаваше, че в любовта си към теб, е не запомнило да обича себе си.

Но умерено, не желая да карам съвестта ти да работи на цялостни обороти.

Това момиче към този момент го няма. На нейно място се появи мощна жена, към този момент схванала, че за обич не се води война, тя се дава по избор. Жена, която разбра, че когато някой те обича същински, той ще е там, до теб, без да е нужно да го молиш. Просто, тъй като го желае. Заради себе си, поради двама ви.

Инфо: Iwoman.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР