Здравето на щитовидната жлеза е от изключително значение за общото

...
Здравето на щитовидната жлеза е от изключително значение за общото
Коментари Харесай

Диета при проблеми със щитовидната жлеза

Здравето на щитовидната жлеза е от извънредно значение за общото положение на организма ви. Малката ендокринна жлеза създава хормони, виновни за вярното протичане на всички процеси в тялото. Те са от изключително значение за обмяната на веществата, хормоналния баланс, активността на мозъка, сърцето и нервната система. Проблеми със щитовидната жлеза могат да доведат даже до респираторни усложнения, промени в апетита и сензетивността на мускулите. Нарушената секреция на хормони от органа е честа причина и за наднорменото тегло.

Препоръчително е при проблеми със щитовидната жлеза да настъпят избрани промени в питателните привички. Хубаво би било да се заобикалят избрани артикули и да се акцентира да такива, които имат потвърден благоприятен резултат при сходни положения.

 Салата Цезар

Според експерти основен съставен елемент от диетата би трябвало да бъде мастната киселина Омега 3. Ето за какво в седмично меню би трябвало да се включи повишен банкет на риба. Подходящи в тази ситуация са сьомга, сардина и херинга. Морските блага също са добра храна за хората с проблеми с ендокринна жлеза. Препоръчва се горещо потреблението на скариди, водорасли и други морски растения, които съдържат йод.

 Яйца

Освен това е належащо да се акцентира на приема на зеленчуци, изключително на тъмнозелени листни зеленчуци. Такива са марулята, магданоза, къдравото зеле и прочие Те са потребни заради богатото си наличие на витамин А. В тази група попадат още продуктите за салта като рукола и синап. В същото време съгласно експерти приемът на брюкселско зеле, карфиол и нормално зеле би трябвало да бъде стеснен. Тези храни имат извънредно благоприятен резултат върху организма, само че не и при положения на нарушено действие на щитовидната жлеза. Същото се отнася и за соята и соевите артикули, защото соевите протеини имат отрицателен резултат за хората, подложени на хормонално медикаментозно лекуване. В листата на продуктите, чиято консумация би трябвало да бъде понижена, попадат и пшеничните култури.

За сметка на това може да се усили приемът на артикули, съдържащи витамини А, D и цинк. Витамин А се съдържа най-много се в яйцата, черния дроб и пълномаслените млечни артикули.

В помощ идват още основаването на здравословни привички като постоянно спортуване без претоварване, задоволително сън, сполучливо справяне със напрежението и несъмнено позитивното мислене.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР