Здравето на папа Франциск е стабилно и той няма температура,

...
Здравето на папа Франциск е стабилно и той няма температура,
Коментари Харесай

И папата с възпаление на белите дробове

Здравето на папа Франциск е устойчиво и той няма температура, само че възпалението на белите му дробове, обвързвано със усложнения в дишането, продължава, съобщи Ройтерс, като се базира на Ватикана. В изказването, оповестено довечера, се прецизира, че предстоятелят на Римокатолическата черква продължава да взема антибиотик.

" Състоянието на папата е устойчиво, той няма температура, само че продължава да има инфекциозен развой в белите дробове, който води до усложнения в дишането. Той продължава да се лекува с антибиотици ", се споделя в текста, представен от ТАСС.

86-годишният Франциск звучеше хрипливо днес на седмичната си визита, на която сподели, че негов асистент ще прочете главния текст на неговото обръщение, защото поради грипа гласът му не звучи добре. Папата към този момент анулира пътуването си до Дубай за присъединяване в срещата на върха за климата КОП28 (COP28).

Франциск приказва още веднъж в края на аудиенцията си, с цел да се разгласи за продължение на прекратяването на огъня в линията Газа, освобождение на всички заложници, държани от " Хамас ", и достъп на филантропична помощ до палестинския анклав. " Призоваваме за мир ", сподели той, като загатна и Украйна.

У нас Светият Синод през днешния ден публично заяви, че патриарх Неофит е приет в болница във Военномедицинска академия поради белодробно заболяване. Никаква друга публична информация не бе дадена за момента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР