Здравето на краката и естетическият им вид вървят ръка за

...
Здравето на краката и естетическият им вид вървят ръка за
Коментари Харесай

Грижа за краката – Как да поддържате петите си гладки, а краката красиви

Здравето на краката и естетическият им тип вървят ръка за ръка. Правилната грижа за краката е лесна, стига да се поставя постоянно ще имате страхотни резултати.

Важно е да знаете кои елементарни домашни процедури за краката би трябвало да се вършат понякога, и кои всеки ден. Ще научите по какъв начин да избягвате постоянно срещаните проблеми и да се грижите изцяло за краката си, с цел да можете с горделивост да ги представяте в топлите дни.

Грижа за краката

Работата на краката не е лесна – те носят тежестта ни по през целия ден и са заклещени в обувки през по-голямата част от годината. Това не са подобаващите условия, с цел да наподобяват добре, по тази причина постоянно след зимата са нужни специфични грижи за краката за възобновяване на безупречния им тип.

Кожата на краката се въздейства неподходящо от влагата и неналичието на въздух, което постоянно води до нейното омекотяване, формиране на дълбоки мехури и следващо лющене. Това благоприятства инфекцията на кожата и ноктите на краката, да вземем за пример с микоза, както и нейното увреждане.

Прекомерното изсушаване на кожата на краката, което предизвиква напукване, също води до съществени проблеми. Това важи изключително за петите и може да докара до мъчителни цепнатини. Особено при съществуването на недостиг на питателните субстанции, нужни за здрава кожа. Такива са витамин А или желязо, както и несъответстващи грижи, което води до изсушаване на епидермиса. Такива проблеми могат да бъдат породени и от неравномерна кератоза и удебеляване на епидермиса, което води до образуването на мазоли.

Най-важната част в вярната грижа за краката е да носите комфортни обувки. Обувките не би трябвало да ви стискат, тъй като това води до формиране на мазоли. Липсата на омекотяване на краката при доста твърди или тънки подметки също може да докара до груба кожа.

Проблеми пораждат и от натоварването единствено на част от стъпалото, както е при вървене с обувки с токчета. Такъв дизайн, както и прекомерно тесните или заострени върхове, също предизвикват деформацията на пръстите.

Ежедневна хигиена на кожата на краката

Основата за грижа за краката е хигиената, т.е. постоянното им миене. За тази цел се предлага деликатна четка, за предпочитане от естествени, растителни нишки и дърво. Почистването на кожата на краката в края на деня освен ще отстрани остатъците от пот и козметика, само че и ще обезпечи забележителен микромасаж, който усъвършенства циркулацията в тази част на тялото.

За измиване на краката си коства да употребявате мек течен сапун – без алкално pH което изсушава кожата, в случай че не изберете сапун без сулфати. Добре е продуктът под формата на течен гел да не съдържа съставки като натриев лаурил сулфат (SLS, SLES). Те изсушават и отслабват епидермиса. Сапунът, употребен за хигиена на краката обаче, не би трябвало да съдържа специфични съставки, като да вземем за пример бактерициди.

Винаги подсушавайте добре краката си, изключително сред пръстите. След банята се предлага потреблението на крем за крайници – овлажняващ, вероятно и омекотяващ епидермиса. В последния случай посочените съставки на козметика са урея или салицилова киселина.

Как да имате гладки пети?

Меките и гладки крайници се дължат най-много на постоянното им навлажняване и поддържане. Можете да го постигнете с вярно селекциониран артикул за грижа за краката. Второто главно нещо е честото ексфолиране на епидермиса.

За изглаждането на груби и напукани пети се употребяват разнообразни принадлежности и козметика, изключително:

  • пемза – това е най-простото и на ниска цена средство, само че потреблението му лишава доста старания. Можете да изберете елементарна пемза или едрозърнести минерални пили, които си коства да употребявате откакто кожата на краката е омекотена, само че подсушена.

Преди процедурата е належащо краката да се наквасен, да вземем за пример в солен            разтвор за крайници с прибавяне на омекотяващи кожата съставки. Достатъчни                обаче са и естествена вана или по-продължителен душ. Може да го                              комбинирате с пилинг на цялото тяло – тогава лекуването на краката го                      допълва;

  • електрическа пила –  е комфортно решение, при което кожата нормално се разтрива с въртящ се валяк. Въпреки че може да наподобява като бърз способ за пилинг, от съображения за сигурност абразивният пласт може да не е задоволително изострен, с цел да даде елементарно резултати;
  • фреза за пети – такива устройства се употребяват в салоните за хубост от козметици. Има и такива за домашна употреба;
  • скраб за крайници – при кожата на краката елементарен пилинг с абразивни частици няма да работи, само че се предлага ензимна или киселинна козметика, изключително от вида AHA;
  • ексфолиращи чорапи – това е артикул за хора, които нямат време да ексфолират постоянно кожата на краката. Те покриват краката с козметичен артикул, който разтваря горния пласт на епидермиса. През идващите дни и седмици се подлага на непринудено ексфолиране, което може да не наподобява добре краткотрайно, само че обезпечава грандиозни резултати.

В случай на местни мазоли по кожата или лезии, да вземем за пример вирусни брадавици, си коства да се погрижите за здравето на краката като посетите експерт. Там можете да излекувате и микоза или прекалено изпотяване.

Домашни средства за грижа на краката

Проблемите с краката би трябвало да се вземат решение в точния момент преди да се влошат. Много постоянно точно нарасналото им изпотяване става източник на неприятна миризма.

В случай на прекалено изпотяване на краката си коства да добавите спрей за крайници към ежедневната грижа, който работи като антиперспирант (съдържа алуминиеви соли) и инхибира интензивността на микроорганизмите с помощта на естествените съставки, изключително масло от чаено дърво, както и техните дейни съединения, като цитрал, линалол и лимонов.

Въпреки това, кожните лекари поучават да се заобикалят артикули със мощни антибактериални свойства, защото съединенията с такива свойства също унищожават естествената микрофлора на кожата на краката. Именно от него зависи салдото на инхибиране на растежа на патогенни микроорганизми.

Освен това триклозанът постоянно се употребява в антибактериални сапуни и спрейове, също и за грижа за краката. Това съединяване е дразнещо и се всмуква през кожата, а в организма има хормонален резултат, може да наруши работата на черния дроб и щитовидната жлеза и да понижи костната компактност. Той също по този начин предизвиква алергиите.

В всекидневието може да се включи и ободрителен спрей за обувки, който ще помогне да запазите краката си свежи.

Ноктите на краката също изискват настрана внимание и би трябвало да се инспектират постоянно. Техните плочи би трябвало да са без обезцветяване и дисторция. Ако имате такива, може да се дължат на хранителен недостиг или заболяване. Струва си да знаете източника им и да предприемете подобаващи стъпки, с цел да осигурите здравето им.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР