Заявките на Има такъв народ бяха, че ще върнат мандата

...
Заявките на Има такъв народ бяха, че ще върнат мандата
Коментари Харесай

Никола Минчев: Все още не късно изборите да се проведат на 9 юни

З аявките на „ ИТН ” бяха, че ще върнат мандата несбъднат. Така зам.-председателят на Народното събрание и народен представител от „ Продължаваме промяната - Демократична България ” Никола Минчев разяснява в ефира на  новината за връчването на третата директория на Има Такъв Народ.

„ Доколкото си припомням Тошко Йорданов сподели, че ще върнат мандата несбъднат, както и че би трябвало да се върви към избори 2 в 1. С оглед периодите допуска да го върнат незабавно. Конституцията им дава опция да го задържат, до момента в който парламентарната група откри министър председател. След номинация за министър-председател има едноседмичен период да показа държавно управление. Ако се извърши цялата тази конституционна опция, сигурно би попречило на провеждането на двоен избор ”, разясни Минчев.

Според него все е още не късно за това изборите да се проведат на 9 юни.

„ Има задоволително дни хем да се проведат консултациите, хем да се предложи длъжностен министър председател и той да предложи министри, с цел да имаме служебно държавно управление до 9 април и да има избори 2 в 1. В конституцията написа срокът е до 2 месеца, тъй че даже на 10 или 11 да се случи това, отново е допустимо ", позволи Минчев.

По думите му не сме на прага на конституционна рецесия.

„ Списъкът от министър председатели е относително необятен. Изключвам хипотезата всички да откажат да поемат тази отговорност в този миг. Който и да бъде определен, би трябвало да извършва конституционните си отговорности добросъвестно и да провежда почтени избори ", разяснява още депутатът от Политическа партия. 

На въпрос дали след изборите ще договарят с ГЕРБ-СДС, в случай че картината остане същата след изборите, Минчев отговори, че това не е  изключено.

„ При всички случаи воденето на договаряния не значи, че ще се стигне до притискане на ръце ", разясни депутатът.

По думите му партньорството с Българска социалистическа партия в този момент е много по-сложно, в сравнение с преди 2 години и половина.

Той направи коментар и по отношение на комисията за Нотариуса. Минчев разясни, че комисията в Народното събрание ще продължи работата си.

„ Има аргумент да продължим с чуване на равнище основен прокурор, а за какво не и някогашните основни прокурори. Казусите с Мартин Божанов и Пепи Еврото се развиват много години и обгръщат и мандатите на Сотир Цацаров и Иван Гешев ", изясни Минчев, който е ръководител на комисията.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР