Завръщането на Франк Лампард не донесе позитивни емоции в Челси.

...
Завръщането на Франк Лампард не донесе позитивни емоции в Челси.
Коментари Харесай

Нов мениджър, същият Челси - Уулвс вгорчи дебюта на Лампард

Завръщането на Франк Лампард не донесе положителни страсти в Челси. В повторния му дебют като управител на “сините ” те изгубиха с 0:1 при гостуването си на Уулвърхамптън. Единственото попадение осъществя Матеус Нунеш след фантастично осъществяване в 31-ата минута.

Челси в трети следващ мач не съумя да означи гол. Проблемите на отбора в нахлуване са от началото на сезона, само че до момента създаваше положения и не ги реализираше, а в днешния дуел не успяваше да стигне до рискови обстановки пред вратата на противника. “Сините ” нямат победа в четири следващи мача, само че мъчно могат да слязат под 11-ото място, на което се намират сега. Уулвс пък взе скъпа победа, която ги отдалечи на четири точки от зоната на изпадащите.

Срещата стартира на високо движение, само че без обстановки пред двете порти. Лондончани пробваха да притиснат противника първоначално, само че домакините не им разрешиха. 

Постепенно домакините започнаха да имат преимущество и да основават положения пред вратата на Кепа. В 27-ата минута те бяха покрай разкриване на резултата. Удар на Лемина бе отклонен и топката мина на сантиметри от дясната греда. Секунди по-късно Поденсе проби отляво и бе избутан от Рийс Джеймс на границата на наказателното поле, само че бе отсъдена засада.

Силният интервал на Уулвс приключи с гол в 31-ата минута. Кулибали отклони топката след центриране на Подес, само че тя стигна до Нунеш. Португалецът се разписа след превъзходен удар от въздуха по диагонала, който не остави шансове на Кепа. 

Гостите стартираха по-добре втората част, само че играта им не вървеше. В 53-ата минута Хавертц не съумя да засече центриране на Джеймс. “Вълците ” бяха по-прибрани и предоставиха самодейността на противника с концепцията, че ще се оправят с офанзивите им.

Тимът на Лампард владееше топката в огромни интервали и търсеше пролуки в отбраната на Уулвс, само че офанзивите най-често завършваха без удар, а казусът с отбелязване на голове, от който отборът страда целия сезон, се отразяваше и през днешния ден. След час игра наставникът на “сините ” опита да промени нещо в тази зона, като пусна Кристиан Пулишич на мястото на Хавертц, който изигра слаб мач.

Челси пропиля една добра опция в 65-ата минута, когато Стърлинг проби отдясно. Английският национал върна към Галахър, чийто удар бе блокиран от Тоти. Последва тройна промяна на Лампард. Обамеянг, Мудрик и Чилуел влязоха в игра на мястото на Феликс, Стърлинг и Кукурея.

Лондончани не усъвършенстваха представянето си след осъществените смени, а в действителност изобщо не успяваха да провеждат рискови офанзиви. Домакините бяха чудесно проведени и не оставяха доста пространства. В играта на Челси нямаше никакви хрумвания и обстановки пред Са съвсем нямаше. Ниско центриране към Обамеянг, което той не съумя да засече, и удар над вратата на Чилуел бяха моментите, които се отличиха до края.

Ето и всички резултати от мачовете, играни в същия час:

Астън Вила - Нотингам Форест 1:0

Лестър - Борнемут 0:1

Фулъм - Уест Хем 0:1

Брентфорд - Нюкасъл 1:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР