Заводът на компанията в Словения се очертава като най-засегнат2200 служители

...
Заводът на компанията в Словения се очертава като най-засегнат2200 служители
Коментари Харесай

Hisense съкращава всеки четвърти работник в Европа

Заводът на компанията в Словения се обрисува като най-засегнат

2200 чиновници на Hisense в Европа ще изгубят работните си места
(снимка: Hisense)

К итайският производител на домашен уреди Hisense има намерение да редуцира към 2200 работни места в Европа до края на годината, заради спад в търсенето, породен от ковид, оповестиха от дъщерното сдружение на Hisense Europe, ситуирано в Словения.

Според компанията, през март тази година размерите на поръчките са намалели с една трета, спрямо миналата година, а през април са паднали с съвсем две трети. Очакват се спадове през май и юни – с към една четвърт по отношение на 2019 година

Предвид обстановката, Hisense Europe има намерение да закрие към 1000 работни места в завода си в Словения, а още 1200 души ще бъдат уволнени в други европейски страни, съобщи Ройтерс.

9309 чиновници на Hisense работят в Европа, от които 5580 в Словения, а множеството от останалите са основани в Сърбия и Чехия. Това значи, че съкращенията ще обиден почти 23% от личния състав в района.
още по тематиката
Уволненията ще има във всички подразделения на Hisense Europe. Част от чиновниците ще бъдат ориентирани към аутсорсинг, а останалите ще бъдат непринудено съкратени или прибързано пенсионирани, разясняват от компанията.

Hisense Europe намали доста прогнозата си за първата половина на 2020 година Компанията чака загуби от „ няколко десетки милиона евро ”. Предишната оценка предвиждаше облага в размер на 1,1 милиона евро.

Анализаторите предвиждат спад в доставките на потребителска електроника на фона на последствията от пандемията. Omdia чака съвсем 9% спад на световния ТВ пазар – доставките ще се свият до 203,5 милиона бройки тази година.

Strategy Analytics предизвести за 23-процентно понижение на доставките на смарт телефони, както и за закъснение на разпространяването на 5G мрежи и устройства.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР