Завитите в найлон реактори за Белене“ още са годниРуските реактори

...
Завитите в найлон реактори за Белене“ още са годниРуските реактори
Коментари Харесай

Вечерни новини: Реакторите за „Белене“ още са годни; Германската BHTC планира нов завод в България

Завитите в найлон реактори за „ Белене “ още са годни
Руските реактори на площадката в „ Белене “ са годни за употреба и са в положително положение. Но с цел да се реши какво може да се построи там, отново би трябвало да бъдат правени разбори и изследвания. Това стана ясно от думите на служебния енергиен министър Росен Христов, който единствено ден откакто се завърна от Франция, посети площадката и инспектира оборудването.
Всички против „ Газпром “: И Полша търси обезщетения за спрените доставки
EuroPol Gaz, притежателят на полския сектор от газопровода „ Ямал-Европа “, е подал иск за арбитраж против съветската „ Газпром “ в Стокхолмската комерсиална камара. Компанията предявява искания за загуби в размер на 1.3 милиарда евро, откакто Русия спря доставките за Полша през април 2022 година
Върховен административен съд блокира опита на еколозите да спрат градежа край Кресна
Върховният административен съд (ВАС) оставя без разглеждане жалбата на „ Сдружение за дивата природа Балкани “ против почналото строителство на пътен възел Кресна на автомагистрала „ Струма “. В претекстовете на съда се показва, че сдружението не е заинтригувана страна по смисъла на Закона за устройство на територията.
Минималистичният бюджет за реклама прави България „ невидима “
Всяка сума под 100 млн. лева за реклама на туризма прави България невидима. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Красен Кралев по време на първото съвещание на Комисията по туризъм в Народното събрание. По думите му би трябвало да има коренна смяна в метода към бранш „ Туризъм “.
Германската BHTC възнамерява нов цех в България
Германският производител на автомобилни елементи Behr-Hella Thermocontrol (BHTC) възнамерява да построи нов цех в България. Съоръжението се чака да бъде приключено до 2028 година, предава SeeNews, базирайки се на информация от икономическото министерство.
Български бизнесмен сътвори „ близки до природата “ играчки
Детското обучение по метода на Монтесори набира все по-голяма известност по целия свят. Макар у нас за него да се заприказва от доста скоро, истината е, че този комплекс от педагогичен правила е прочут от няколко века. И все пак те не престават да се възприемат като новаторски.
Last minute офертите към този момент не са на мода: българите възнамеряват морето месеци по-рано
Обичайно през месец май българите възнамеряват летните си пътувания. Тази година обаче наклонността е друга и от ден на ден хора са почнали да мислят за своята лятна почивка доста по-рано, демонстрира изследване на онлайн платформата eSky.
ЕЦБ обмисля да завиши условията си към банките
Европейската централна банка (ЕЦБ) разисква завишаване на условията си към европейските банки с огромен дял на незастраховани депозити. Става въпрос за влоговете, надхвърлящи прага от 100 хиляди евро, над който гаранционните фондове не покриват загуби на клиентите. Това заяви италианският ежедневник MF, а информацията бе доказана и от източници на Bloomberg.
„ Преживяване, изменящо живота “: Гърция отново впечатлява с рекламна акция (видео)
„ Гърция. Преживяване, изменящо живота “. Това е посланието, което средиземноморската страна желае да изпрати, с цел да притегли гости от чужбина и да ускори туристическия артикул посредством новата си рекламна акция. Тя беше показана преди дни от Гръцката национална туристическа организация (GNTO).
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР