Завистниците хихикат, че луд умора няма. Ама народът е казал

...
Завистниците хихикат, че луд умора няма. Ама народът е казал
Коментари Харесай

Залудо работи, залудо не стой!

Завистниците хихикат, че вманиачен отмалялост няма. Ама народът е споделил и друго - доста по-точно: „ Залудо работи, напразно не спри! “ Ако пък и за това ти заплащат, щракай си с пръсти!

То май на този принцип стана и ремонтът на столичната улица „ Граф Игнатиев “.

Но какво да се прави – огромна е столицата ни, огромни са и проблемите ѝ.

Ето в този момент до Софийската опера зейна дупка в асфалта. Откъде пък цъфна тая дупка? Да не би някой неврастеник да търси дипломата на Цецка Цачева? Не е ли по-редно за тази цел дупката да зейне до Софийския университет?

Лично Премиерът обаче, прочут с любовта си към музиката (той един път изгледа цялото първо полувреме на една опера!), скастри кметицата: „ Зимай ограничения, Данче, да не земе да падне у тая дупка я некой поетичен тенор, я некое културно сопрано ! “ (Той има поради колоратурен сопран , но все тая.)

Не, не му е елементарно на Него. Не Премиер, а Тефал! А ние доста добре знаем, че Тефал мисли за всичко.

Продължава обиколката на Премиера из страната, почнала преди евровота, само че несъмнено по този начин ще е до кметските избори.

Що километраж навъртя Той с джипа си, возейки като публика финансовия си министър и единия си вицепремиер... и друг личен състав. И всичко се предава непосредствено във фейса. Абе, правилно е, че интерейса клати фейса...

Не ще и дума – Премиерът е страховит водач, истински транспортер! Такава роля би трябвало да Му даде Рамбо в някой филм, а не да Му предлага да играе мафиотски необут.

Но това са неща, които не се демонстрират във Facebook. И доста други не се демонстрират поради присъщата Му невзискателност.

Достатъчно сладкодумен е фактът, че при толкоз километраж Той няма нито едно нарушаване, нито един акт, нито една санкция – органите на КАТ са безапелационни.

Ама и да не са луди да го спрат, та Той да попита: „ А в този момент ко шъ праим? “ И да им вземе всичко, каквото са изкарали...

Разбира се, всички се впечатлиха, когато Премиерът слезе от джипа и подкара влака за Елин Пелин.

Някой ще рече: „ Сиромашка наслада! “

Друг ще подметне: „ Историята се повтаря като фарс! “ Имайки поради, че преди време и цар Борис Трети караше трен.

Абе, кой помни какво е карал Борис Трети?

Всички ще помнят какво е карал Бойко Борисов.

Като пусне и новия лъч на метрото, ще подкара и мотриса.

Макар и да остана прикрито за Facebook, на Него постоянно Му се постановяваше да слиза от джипа.

Покара велосипед в един град по новооткритата велоалея. А в една градинка там другарски беседва с кокетна бабичка, която разхождаше внучето си в бебешка количка.

– Слуша ли този левент?

– Момиченце е.

– Хм, рано е да се каже. Ама нещо позамириса. Май се осра...

– Сигурно ще стане политик – прекръсти се старицата. – А за какво не и Премиер?

Така в смешки и закачки Той стигна до Черноморието, с цел да види по какъв начин върви туризмът и покара водно колело, до момента в който няколко еврокомисари се возеха на банан и викаха: „ Конграчулейшън, Борисов!

Предложиха Му да се върне със аероплан, като персонално го пилотира. – Като дойдат новите Ф-16, ще подкарам някой от тях – срамно рече Той. – А може и да катапултирам...

Но това очевидно ще стане на идващите парламентарни избори.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР