Завишени са нивата на олово във въздуха в района на

...
Завишени са нивата на олово във въздуха в района на
Коментари Харесай

Завишени нива на олово около Нотр Дам

Завишени са равнищата на олово във въздуха в региона на " Нотр Дам ", съобщи БНТ. Парижката катедрала пострада тежко при пожар в средата на април, само че с изключение на реставрацията ѝ, локалните управляващи са изправени и с този проблем - замърсяване на въздуха. Здравни асоциации и бизнес показаха терзания поради повишените стойности на олово в региона на " Нотр Дам ".

Данни от отчет сочат, че като цяло равнищата са в нормата, само че при някои административни здания и на прилежащите на катедралата улици има нарастване.

Здравните управляващи поучават хората и изключително бременните дами постоянно да мият ръцете си, а родителите да почистват играчките на децата.

Мади Денант, асоциация в поддръжка на жертвите на замърсяване с олово: " Получихме резултатите от проучване на въздуха на площада пред Нотр Дам. Според тях има повишени равнища на олово. При естествени 0,2-0,3 грама на кг, имаме 20-30 грама на кг, а това е притеснително ".

Еко деятели са на мнение, че държавното управление би трябвало да поеме своята отговорност и да пренасочи част от средствата за катедралата за в детайли проучване на равнищата на олово и справяне с този проблем.

Собственик на кафене споделя: " Бяхме посетени от ревизия по труда и ни обясниха, че би трябвало да бъдат направени проучвания за съществуване на олово. Само че ние би трябвало да платим за това, въпреки да не сме отговорни за замърсяването ".

Как ще бъдат разходвани даренията за Нотр Дам ще бъде уредено в специфичен закон, който беше признат от Националната заседание на Франция и следва гласуването му в Сената в края на май.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР