Завидният интелект е едновременно дар и проклятие. Той разбира се

...
Завидният интелект е едновременно дар и проклятие. Той разбира се
Коментари Харесай

5 причини интелигентните хора да срещат трудно любовта

Завидният разсъдък е по едно и също време подарък и проклинание. Той несъмнено е ходило в живота, само че в някои сфери от него пречи. В откриването на любовта несъмнено на интелигентните хора им е много по-трудно. Те се поглеждат в огледалото и към този момент знаят какво желаят, с какво не биха създали компромис, от какво в действителност имат потребност. Интелигентният човек е благонадежден сътрудник. Той е логичен, предан, целенасочен, добре знае качествата и минусите си. Затова и търси човек, който е на сходно осъзнато равнище, като него. Откриването му обаче е мъчно.

Защо интелигентните хора откриват любовта по-трудно?

1. Интелигентните хора са аналитични.

Интелектът е способността на мозъка да борави с информацията, с която разполага. Това прави мозъкът по-аналитичен, изключително в случай че сте човек с по-високо IQ. Интелигентният човек умее да проучва сигналите, които улавя от държанието на сътрудниците си, като добре преценя дали са подобаващи за дълготрайна инвестиция на усеща или не. Това не значи, че интелигентните хора не са спонтанни и сантиментални. По-скоро те усещат и знаят по кое време си коства да се впускат във връзка и по кое време тя е загуба на време.

2. Интелигентните хора знаят, че е по-добре да са сами, в сравнение с с неверния човек.

Да си с неверния човек е нещо, сходно на затвор, единствено че в прочувствен смисъл. Не можеш да си прям с него и със себе си, не можеш да се изразяваш свободно, не можеш да дишаш свободно в компанията на човек, който по никакъв метод не ти приляга. Колкото повече се опитваш да притъпиш гласа от вътрешната страна, толкоз повече нещастието взима превес. Интелигентните хора избират да останат сами колкото е належащо, само че да открият човек, за който си заслужава да се борят.

3. Интелигентните хора знаят, че връзките постоянно завършват.

Интелигентните персони рядко летят в облаците и още по-рядко се самозаблуждават. Те добре знаят, че връзките могат да се провалят, даже да са най-щастливите. Също по този начин добре знаят, че с цел да е сполучлива една връзка, за нея би трябвало да се работи непрекъснато. Двамата сътрудници би трябвало да дават всичко от себе си, с цел да може връзките им да вървят напред и нагоре.

4. Интелигентните хора плашат другите.

Интелигентните хора мъчно могат да скрият излъчването си, което подсказва за тяхното равнище. Това плаши другите – освен по-слабо интелигентните хора, само че и тези, които са наедно с тях. Инстинктивно човек се запитва дали ще може да се оправи с умна персона с изострен разум, който умее да постъпва съответно във всяка обстановка. Това от време на време е плашещо, даже за високоинтелигентните хора, които се сблъскват с престижа на различен човек с високо IQ и лична ярка позиция.

5. Интелигентните хора знаят по какъв начин да се пазят.

Хората с по-обикновени умствени благоприятни условия не са по този начин наясно с заплахите в една недомислена връзка, както е при интелигентните хора. Те са внимателни при запознанствата си. Умеят да слагат граници, да се държат хладно и дистанцирано, когато се постанова. Поставят повече бариери. По-трудно е да простят, когато доверието им е било нарушено.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР