Заведения, клубове и дискотеки могат да пускат всички клиенти със

...
Заведения, клубове и дискотеки могат да пускат всички клиенти със
Коментари Харесай

Здравните власти обмислят сертификат и бърз тест за заведения и събития

Заведения, клубове и нощни заведения могат да пускат всички клиенти със документ за имунизация против ковид, само че с изключение на този вид се разисква да бъдат допускани и клиенти, за които на входа се обезпечава бърз или антигенен тест и несъмнено, в случай, че този тест е негативен. Същото се отнася за осъществяване на конференции, семинари, музикални и спортни събития и други прояви от частен темперамент.

Идеята разяснява през днешния ден националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, който участва на награждаването на шефовете на РЗИ в страната с плакети. "Това върви в Европа ", разясни Кунчев и добави: "Щем - не щем - в случай че всички лица, посещаващи освен заведения за хранене, заведения, спортни прояви, са със документи или тест, няма особена логичност да се вършат съществени отграничения ", счита той.

Здравният контрольор държи да има по-големи отстояния единствено в залите по спортни занимания, защото там са повече опциите за заразяване "заради страстта ".

"Вече има преписка с уредници на музикални прояви, с обособени заведения, нощни заведения и клубове, които са предложили да вършат сами надзор с антигенни проби на входа даже и за хората, които не си носят документ, с цел да обезпечат, че всички присъстващи дават отговор на условията. Ако всички в заведението са с негативен тест за ковид, дано работят на цялостен размер, нямаме искания. Това е методът, който навлиза ", безапелационен е Кунчев.

Иначе наложителна имунизация здравният контрольор продължава да счита, че е нужна за избрани групи по професионален симптом - здравни и обществени служащи. Това към този момент не се приема, само че неизбежно ще се стигне и до това, по този начин е в Западна Европа, а в този момент и на Балканите стартират да вкарват, изясни Кунчев.

Той бе безапелационен: "България не може да остане на това срамно място с 20% имунизация, ние ще имаме доста съществени проблеми - и във връзка с визити и туризъм. Не вземем ли ограничения, ще си плащаме. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР