Заведение срещу Новотела в Пловдив незаконно окупира тротоара пред обекта

...
Заведение срещу Новотела в Пловдив незаконно окупира тротоара пред обекта
Коментари Харесай

Заведение до Новотела окупира тротоар с масите си - оказа се без разрешително

Заведение против Новотела в Пловдив нелегално окупира тротоара пред обекта си. Върху зоната за пешеходци са сложени четири маси със столове, без притежателят да е получил позволение за това, научи TrafficNews .
Прочетете още
Кафенето „ Питер “, което се намира на кръстовището на улиците „ Драва “ и „ Ибър “ в Кършияка, неотдавна отвори порти с нов притежател. В момента обектът се стопанисва от компанията „ ВГ-Експорт “ ЕООД с шеф Валерий Гуйгов.

След сигнал, че заведението не заплаща тротоарно право – медия ни направи инспекция и в реалност не открихме данни да има подписан контракт за това сред регион „ Север “ и „ Питър “.



Оказва се, администрацията на районното кметство предвижва сходна процедура, само че няма към момента не я е финалзиирала.

„ Към сегашния миг кафе-аператив „ Питер “ имат издадено и връчено краткотрайно уверение за открита процедура по категоризация за туристически обект. В районното кметство с входящ номер от 9 февруари е подадено заявление за правене на ситуационен проект. Нает е архитект за скица и по-късно ще се прегледа на Районен експертен съвет по устройство на територията/РЕСУТ/ “. Това съобщи пред наш кореспондент районният кмет Венцислава Любенова.

Едва след издаване на позволение от РЕСУТ, обектът ще има право да употребява тротоара за да слага върху него масите си. До тогава окупирането му е нелегално и се санкционира с парична глоба и от това бива ощетена общината. Тя добави, че от Комисията за отбрана на потребителите е бил формиран акт при започване на март за неизрядност при ценоразписа по отношение на и осведомителни табели.

Наша инспекция в Общинския инспекторат сподели, че на заведението не е била налагана глоба по отношение на потреблението на тротоара. Оттам приеха сигнала и се ангажира да бъде осъществена инспекция по случая и при доказване на нарушавания.

Междувременно кафене „ Питър “ продължава да изнася масите си отвън обекта без да заплаща нужните данъци към Община Пловдив.





Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР