Завъртате ключа, палите двигателя и започва химическа реакция - произвежда

...
Завъртате ключа, палите двигателя и започва химическа реакция - произвежда
Коментари Харесай

Колко издържа един акумулатор?

Завъртате ключа, палите мотора и стартира химическа реакция - създава се електрическа сила, която го задвижва. Това се случва извънредно благодарение на акумулатора. Освен че без него не можете да запалите мотора, той зарежда и всички електрически съставни елементи, радиото в колата в това число. Акумулаторът е безусловно виталната мощ на автомобила ви.

Ако шофирате при идеални условия – без рискови температури и несъразмерна мокрота – се счита, че един нов батерия може да издържи до шест години. Животът му зависи от това какъв брой дълго може да се презарежда. Когато стане неспособен за презареждане, той е мъртъв.

Въпреки че издръжливостта на акумулатора зависи от транспортното средство и неговото положение, може да се каже, че множеството транспортни средства се нуждаят от нов приблизително на всеки четири години. Понякога този интервал може да бъде и по-кратък. Затова е нужно да запомним някои съществени правила.

Как да разберем, че животът на акумулатора е към своя край? Ако са ви нужни пет минути, с цел да запалите колата си, то би трябвало да имате поради, че това е най-сигурният знак. Също по този начин, в случай че усетите миризма на развалени яйца, когато отворите аспиратора, виновникът може да е постепенно умиращият батерия.

Забелязали ли сте бяло, пепеляво вещество върху металните елементи на акумулатора? Ако да, то тогава си имате работа с разяждане. Корозиралите клеми - позитивните и негативните железни връзки в горната част на акумулатора - могат да доведат до проблеми с напрежението и проблеми при пускане на вашия автомобил.

Какво държи акумулатора зареден? Повторното потребление на силата, основана от шофиране. Ако колата ви просто си стои в гаража с години без да я карате - това сигурно е допустимо да убие акумулатора по-бързо. По същия метод осъществяването на доста къси пътувания, които не разрешават презареждан може да натовари системата. И не на последно място, не забравяйте да изключите светлините - всички знаем по какъв начин свършва това!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР