Завършваме с още нещо любопитно- какво е общото между италиански

...
Завършваме с още нещо любопитно- какво е общото между италиански
Коментари Харесай

Нетипично коледно занаятчийство в Неапол

Завършваме с още нещо любопитно- какво е общото сред италиански политици, Младенеца, и тримата мъдреци? Те всички могат да бъдат видени под формата на дребни коледни фигурки в Неапол.

От 19 век, е традиция, неаполитански занаятчии да основават фигурки на известни персони, които да се слагат на дребна сцена на Рождество Христово. Всяка година, фигурките изобразяват разнообразни персони, които са взели участие в най-важните събития през миналата година.
Антонио Ди Дженаро - гражданин на Неапол: Искам да пресъздам сцената на Рождество по актуален метод, вместо по класическия. Вкъщи постоянно има място за дрънкулка на Берлускони.
Тази година са най-търсени дребните изображения на италианския вицепремиер Луиджи Ди Майо, вътрешния министър Матео Салвини, както и на министър-председателя Джузепе Конте.

Също по този начин могат да бъдат срещнати и умалени копия на водача на Северна Корея, Ким Чен Ун, американския президент Доналд Тръмп и папа Франциск.
Марко Пероти - гражданин на Неапол: Тази година очевидно най-търсено е политическото трио - Конте, Салвини и Майо. Но няма да си купя техни фигурки. По-скоро желая тази на Кристиано Роналдо.
Миниатюрното пресъздаване на Рождеството се трансформира в изкуство през епохата на Барока, само че е включвало единствено древен герои. За някои модерни италиански фамилии, обаче, един от най-светлите мигове в християнството би трябвало да отразява сегашния миг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР