Завършилите Милениум и Ген-Х не са единствените, които се взират

...
Завършилите Милениум и Ген-Х не са единствените, които се взират
Коментари Харесай

Дълговете на университетите в САЩ излагат на опасност малките колежи

Завършилите Милениум и Ген-Х не са единствените, които се взират в планината от студентски задължения в Съединени американски щати. Колежите и университетите също усещат напрежението. Свиващите се доходи, растящите разноски и по-малките записвания доведоха до години на огромни заеми. Сега секторът е подготвен за разклащане.

Висшите образователни заведения в Съединени американски щати започнаха да продават облигации по време на пандемията. Между 2020 година и 2022 година те са събрали повече от 70 милиарда $ посредством продажби на корпоративни и общински облигации, съгласно данни от Refinitiv. Сега секторът има неизплатени задължения в размер на 230 милиарда $, представляващи сред 8 и 9 % от общия пазар на общински облигации в Съединени американски щати.

От 447 университета с кредитен рейтинг от S&P Global Ratings, повече от една трета са оценени с тройно B плюс или по-ниско. Рейтинговият сътрудник Fitch предизвестява, че секторът е изправен пред влошаваща се кредитна среда през 2024 година Коефициентите на разноските се усилват. През 2011 година разноските са...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР