Завърши третият турнир от тенис веригата 17+. Той се проведе

...
Завърши третият турнир от тенис веригата 17+. Той се проведе
Коментари Харесай

Ясни са призьорите от третия турнир от веригата 17+

Завърши третият шампионат от тенис веригата 17+. Той се организира на кортовете на Търговска колегия " Хепи Уин " до стадион " Славия " и още веднъж станахме очевидци на доста забавен и първокласен тенис.

Двоен победител и в игрите поединично и на двойки стана Стоян Плугаров. Отлично показване направи и дебютантът във веригата Калоян Николов, който завоюва два сребърни медала.  Във финалният мач Плугаров победи Николов с резултат 4:2, 4:1. По пътя до финала и двамата състезатели победиха класни противници преди да се изправят един против различен. Интересното бе, че до този миг Плугаров, не се беше класирал даже за полуфинал поединично, откогато съществува веригата и той взе участие в нея.

Голямата изненада на шампионата бе и отпадането още на осминафинал на миналогодишния краен победител във веригата - Петър Трендафилов. До този миг българският национал без особени усложнения печелеше всички шампионати на сингъл, в които взимаше присъединяване. В своя първи мач, той загуби от Ваньо Василев с резулат 6/3, което бе и негова първа загуба в игрите поединично. Петката, както е прочут в тенис средите направи своя дебют в първия шампионат от веригата, който се организира през месец май!

Загубилите своя  първи мач им се дава право да се запишат и в успокоителен шампионат. В него победител стана различен дебютант - Никос Панатимитакис, който победи Радостин Радославов с 5:4 (2), 4/0.Веднага след финалите поединично стартираха и игрите по двойки.

Всички двойки бяха разграничени в две групи по пет и играха на правилото " всеки против всеки " като първите две двойки от всяка група излизаха на полуфинала. Там първите от едната група се изправиха против вторите от другата.  След дълги и забавни борби на полуфиналите излезнаха двойките Стоян Плугаров и Георги Мирчев против Иво Божилов и Стефан Божинов. Двойката Плугаров/Мирчев победи с 6/2. В другият полуфинален мач Калоян Николов в тандем с Ваньо Василев победиха Даниил Иванов и Богдан Владимиров с 6/0.

Въпреки насъбраната отмалялост и доста изиграни сетове и четиримата състезатели демонстрираха борбен дух и предпочитание за победа. В последна сметка със златните медали се окичи двойката Плугаров/Мирчев, които победиха Николов/Василев с резултат 5:4 (6), 4:2.

Призьорите, както и всички участници получиха награди от сътрудниците на лигата: изотонични питиета - “4MOVE ”, подобаващи за тонус по време на физически натоварвания и огромните горещини. От “Doppel Herz ” бяха подготвили високачествени немски хранителни добавки, също така от уредниците бяха подготвили и брандирани тениски с марката “Рефригеранс ”.

На 15 септември следва и четвъртият следващ шампионат, който ще бъде единствено по двойки и ще се организира на кортовете на Семеен кодекс " ДЕМА ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР