Затворник в Бургас е загинал по мъчителен начин, след като

...
Затворник в Бургас е загинал по мъчителен начин, след като
Коментари Харесай

Двама надзиратели на съд за бездействие, докато пробив в парното попарил до смърт затворник

Затворник в Бургас е умрял по непосилен метод, откакто парното в килията му се е пробило и парата с температура 140 градуса по Целзий и е предизвикала изгаряне от 53% по кожата по главата му, както и попарване на дихателните пътища.  

Софийска градска прокуратура е внесла в Районния съд в Бургас обвинителен акт против Стилиян К. и Ангел М.- надзиратели в пандиза, за породена от тях по несъобразителност гибел на лишен от независимост, оповестиха от СГП. 

На 25 март 2017г. от 7.00 ч. до 07.30 ч., посредством безучастие, по несъобразителност са предизвикали гибелта на лишен от независимост, настанен в наказателна килия във II-ра зона с нараснала сигурност в Затвора Бургас. 

Сутринта на 25.03.2017г. зародила щета на парната апаратура в спалното помещение на ограничения от независимост Г.Г., при която имало свободно приключване /пробив/ на водна пара под налягане с температура 140 градуса по Целзий.
При съприкосновението й с тялото на потърпевшия, тя провокирала тежка термична контузия, несъвместима със живота - попарване на дихателните пътища и на 53% от кожата на главата на умрелия. Вследствие на това настъпила гибелта на ограничения от независимост Г.Г., прецизират ужаса от СГП. 

Наказателната отговорност на двамата надзиратели е ангажирана, защото макар че са били длъжни, не са изпълнили законовото си обвързване да обезпечат отбраната, сигурността и сигурността на ограничения от независимост и при зародила спешна обстановка с парното отопление, не са подхванали навреме ограничения за ограничението, превъзмогването и ликвидирането на следствията от нея и запазване на живота и здравето на ограничения от независимост.
Спрямо тях е наложена възбрана за овакантяване на страната.

Ако бъдат приети за отговорни Стилиян К. и Ангел М.могат да получат наказване „ отнемане от независимост “ до 5 години. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР