Затвориха южнокорейският парламент, след като отразяващ работата му фотограф даде

...
Затвориха южнокорейският парламент, след като отразяващ работата му фотограф даде
Коментари Харесай

Затвориха южнокорейския парламент заради заразен с COVID-19 фотограф

Затвориха южнокорейският парламент, откакто отразяващ работата му фотограф даде позитивна проба за новия ковид. В сряда той е отразявал среща на ръководещата левоцентристка Демократична партия. Контактувал е с близо 50 души, в това число 32 депутати и висши чиновници. Заразен е и член от фамилията му.

10 функционери на ръководещата партия, в това число нейният ръководител и водачът на парламентарната й група, ще бъдат тествани и ще се подложат на самоизолация. От през днешния ден се затваря както главната постройка на Народното събрание, по този начин и спомагателните, където са офисите на депутатите.

През февруари Южна Корея бе втората най-тежко наранена от пандемията страна след Китай, където новият вирус се появи за пръв път. Властите обаче съумяха да овладеят ситуацията, употребявайки съвременна тактика за тестване на популацията и следене на контактите на инфектираните, отбелязва Франс прес. В средата на този месец обаче там се появиха нови епидемиологични огнища, множеството от които свързани с протестантски църкви.

Вчера управляващите оповестиха за 441 нови случая, основно в региона на столицата Сеул, където живее половината от 52-милионното население на страната. Това е най-високият растеж за едно денонощие от шест месеца. До момента в страната са регистрирани 18 706 инфектирани с новия вирус.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР