Затворени пътища, закъсняло почистване на снега, катастрофи, селища без ток

...
Затворени пътища, закъсняло почистване на снега, катастрофи, селища без ток
Коментари Харесай

Снежана блокада на пътя Враца - Ботевград, движението временно е спряно

Затворени пътища, закъсняло разчистване на снега, произшествия, селища без ток - такава е нормалната картината след снеговалежа в Северозападна България.

Пътят Враца - Ботевград краткотрайно е затворен за тежкотоварни коли, до момента в който бъде измит от снега, оповестиха от организация " Пътна инфраструктура ".

От изхода на Враца в посока София са се образували километрични колони от тирове. Закъсали камиони затрудняват придвижването. То се усложнява в допълнение и поради течащия ремонт на пътя и неговото уголемение.

Пътните управляващи късно са затворили пътя за тирове и някои камиони са закъсали, съобщи бТВ. Това от своя страна е попречило на почистването на пътя.

Временно беше затворен за придвижване и пътят от Видин за Монтана за тежкотоварните автомобли.

Жълт код за обилни превалявания в 23 области на страната

Предупредителен жълт код за обилни превалявания, мощен вятър и застудяванев 23 области на страната издаде Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

На обособени места в страната има превалявания от сняг, като снежната завивка се чака да доближи сред 25 и 35 сантиметра. Ще има сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър, ще се основат и условия за навявания, предизвестява Национален институт по метеорология и хидрология.

Опасност няма само за областите Видин, София, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Обилен снеговалеж остави без ток села във Врачанско

В област Враца има обитаеми места без ток след изобилния снеговалеж. Прекъсване на електрозахранването има в общините Враца, Мездра и Криводол, съобщи БНР.

Най-критично ситуацията е в село Згориград- най-голямото в община Враца, където няма ток от тази нощ. При всеки снеговалеж селото е пострадало, а ЧЕЗ по този начин и не съумява да реши казуса, който е от години, оплакват се локалните поданици. От електроразпределителното сдружение в този момент са дали обещание токът да пристигна към 17 часа.

" При всяко естествено събитие - дъжд, вятър, снеговалеж, все нямаме ток. Откъде накъде? Като живеем на село, с какво сме по-непривилегировани от жителите. А когато би трябвало да си платим с пенсиите тока, би трябвало на момента, тъй като другояче следват наказания. Винаги прекъсва. Има бебенца в селото, ние сме пенсионери да речем, само че има хора, които имат дребни деца. Какво вършат те? ", разяснява жителка на селотопред БНР.

Селото се зарежда с планински далекопровод, който не се поддържа добре и това е причина за честите повреди и спирания, настояват пострадалите.

Снежната завивка във Враца доближава 10 сантиметра. Пътищата от четвъртокласната пътна мрежа, както и улиците в града, се почистват и са проходими при зимни условия, оповестиха от общинския пресцентър.

Близо 20 см е сн яг в родопската община Лъки

Близо 20 см е снежната завивка по високите елементи на родопската община Лъки, заяви кметът на общината Валентин Симеоновпред Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че това се отнася за най-високо разположеното село Манастир и за религиозния център Кръстова гора. Поради специфичността на пътя към Кръстова гора за разчистването му от общината е изпратен дребен трактор с весло, а почистването на 21-километровата права до Манастир ще стартира следобяд.

Всички останали пътища на територията на общината са проходими при зимни условия, поради това че снеговалежът продължава, сподели още Симеонов. Всички обитаеми места са обезпечени с хранителни артикули, няма проблеми и с електрозахранването.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР