Затвор до три години и глоба до 5000 лв. заплашват

...
Затвор до три години и глоба до 5000 лв. заплашват
Коментари Харесай

Как ще накажат пенсионерите, убили коте

Затвор до три години и санкция до 5000 лева заплашват възрастно семейство, което умъртви коте. Бруталният случай взриви обществените мрежи и провокира ареста на съпрузите. Те са на възраст към 90 години. На видеото, направено от 11-годишно момиченце, се вижда по какъв начин едно коте е вързано, а двамата пенсионери го пребиват до гибел. Съседи на старата двойка излязоха на митинг. По думите им непринудено са решили да се обадят на полицията, откакто видели клипа в интернет. Те обясниха, че би трябвало да им се потърси отговорност за жестокостта макар напредналата им възраст.

 

„ Те са убийци, лишават живот по жесток метод. Въпреки молбите на детето, което е снимало – те не престават, въобще не са го отразили. След това възрастните хора са заплашвали съседите си, които са създали видеото “, разяснява един подалите сигнала.

Съседите на възрастното семейство описаха, че изказванията им са опонира и няколко пъти са сменили версията за случая. Допълниха, че това не е първото посягане над животинка от пенсионерите и даже се държали нападателно към децата от квартала.

Явор Гечев от „ Четири лапи “ съобщи пред бТВ, че не е гледал фрагментите, тъй като е нямало да ги издържи. „ Да гледаш по какъв начин едно безпомощно създание умира без причина и без да му е даден безусловно никакъв късмет – аз ще отвръщам по-емоционално “, изясни той. По думите му освен това закононарушение може да се приложи законът с оптималната му суровост – затвор до три години и санкция до 5000 лева. Той добави, че случаите с принуждение над животни са се нараснали в последно време.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР