Затварянето в Западна Европа изглежда, че дава резултат, тъй като

...
Затварянето в Западна Европа изглежда, че дава резултат, тъй като
Коментари Харесай

Какви резултати даде карантината в Западна Европа

Затварянето в Западна Европа наподобява, че дава резултат, защото случаите на инфектирани с ковид в огромните европейски страни понижиха. Във Франция при започване на месеца беше регистриран пик на новозаразените за денонощие - над 60 000 души, в края на месеца броят им е към 12 хиляди. Какви тъкмо резултати даде локдауна и какво се планува отсега нататък описват кореспондентите на Нова тв от Виена Миа Сантова и от Париж - Петя Желева.

Австрийският канцлер Себастиан Курц съобщи в изявление, че народът ще би трябвало да се научи да живее с ограничавания. Австрия е под ключ към този момент втора седмица. По думите на Курц животът няма да се върне към предходния си тип, а отварянето би трябвало да става с дребни стъпки и след 7 декември. Целта е оптимално да се избегне трети локдаун. Канцлерът акцентира, че самият той е желал да се затвори по-рано, само че е срещнал отпор в опозицията и локалните управляващи.

В Австрия в сряда стартира всеобщо тестване. Учителите ще бъдат част от първата вълна. По думите на управляващите всеобщото тестване няма да бъде готово преди 19-20 декември. Само във Виена би трябвало да се създадат към 1 200 000 теста. Предвижда се да се изследват по 500 души дневно. Армията също е включена в работата на тези полеви лаборатории. През тях част от популацията ще минава поетапно. Според управляващите това ще бъде и тест за идната всеобща имунизация.

Очаква се на 7 декември да проработят учебните заведения в Австрия. Все още не е напълно ясно по какъв начин това ще се случи. Министърът на образованието заяви, че се търсят разнообразни разновидности за обезпечаване на спомагателни пространства, с цел да се избегне скупчването на доста деца на едно място. Обсъждат се хрумвания по какъв начин салоните и залите да бъдат приспособени за преподаване.

Хотелите стартират да отдават стаи чартърен за учениците, които нямат опция да учат у дома. Има онлайн платформа, през която да се записват. Тази любопитна концепция от елементи ще се финансира и от страната, с цел да бъде подкрепят и хотелиерския бизнес. Обсъжда се и обстановката със ски курортите и дали те ще останат отворени, или ще затворят.

Франция също е в съвсем цялостен локдаун. Там от през вчерашния ден към този момент е в действие първата фаза от новия модел на президента Емануел Макрон, с който се чака ограниченията да се отпускат поетапно до 20 януари. Това ще става в три етапи.

Франция малко по малко стартира да диша. При първата фаза отпущането на ограниченията ще е напълно минимално. През последния месец французите живяха в съвсем изцяло затворена страна - работеха само магазините за хранителни артикули, аптеките и здравните заведения. Хората можеха да излизат по 1 час дневно и на 1 км от вкъщи.

Това, което се трансформира, е, че от петък отвориха безусловно всички магазини, козметичните салони и храмовете. Хората ще могат да се разхождат по 3 часа дневно и в радиус от 3 км от вкъщи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР