Затварянето в Германия, което влиза в сила от 2 ноември,

...
Затварянето в Германия, което влиза в сила от 2 ноември,
Коментари Харесай

COVID-19: Близо €20 млрд. щети за Германия

Затварянето в Германия, което влиза в действие от 2 ноември, ще донесе на стопанската система загуби от над 19 милиарда евро, пресметна Германският институт за стопански проучвания в Берлин.

Така нареченото отчасти затваряне ще ощети най-силно предприятията, които работят в региона на хранителния и хотелски бизнес – 5,8 милиарда евро. Това подхожда на намаляването на икономическите индикатори за тримесечието с 55 %, написа „ Велт ам Зонтаг”.

Фирмите, чиято активност е в региона на спорта, културата и развлеченията, ще изгубят 2,1 милиарда евро, а комерсиалните предприятия – 1,3 милиарда евро, настояват икономистите. Загубите за промишленото произвеждане в Германия се чака да доближат 5,2 милиарда евро.

Според прогнозите, най-сериозно ще бъдат наранени притежателите на кина и на компании, работещи в региона на логистиката.

Друг отрицателен резултат от затварянето ще има върху безработицата: Очаква се през четвъртото тримесечие работата си да изгубят към 100 000 индивида. В същото време чиновниците на повърхностен работен ден ще се усилят с 400 000 и общият им брой ще доближи 3,2 милиона.

Свои прогнози за отражението, което ще има частичното затваряне върху немската стопанска система, направи и институтът по стопанска система в Кьолн. От там считат, че до края на годината работата си може да изгубят към 591 000 индивида. През 2021 година към редиците на безработните се чака да се причислят още 15 000 души, „ при изискване че локдаунът завърши в указаните срокове”.

Ако рестриктивните мерки бъдат отстранени в края на ноември, според предварителните проекти, загубите на Германия ще бъдат в размер на към 1 % от Брутният вътрешен продукт. Ако обаче затварянето продължи, размерът на стопанската система може да се свие с 2 %, а при подобен сюжет броят на безработните може да се усили с още 180 000 души. /БГНЕС
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР