Затрогваща коледна история споделиха варненци пред Петел.Пътник от градския транспорт

...
Затрогваща коледна история споделиха варненци пред Петел.Пътник от градския транспорт
Коментари Харесай

Петел предава историята, която разплака всички: Варненец благодари от сърце на шофьор от градския транспорт - върнал му нещо много ценно, шофьорът пък е ...

Затрогваща коледна история споделиха варненци пред " Петел ".

Пътник от градския превоз на име Стефан П. изрича най-дълбока признателност към водача Ивайло Гатев. 
Причината е преживелица в рейс по линия 22. Ситуацията се разиграва на 22 декември към 10 часа сутринта. 

Във въпросния ден рейсът стопира на Катедралата, преди да продължи към ЖП Гара - Варна. Пътникът, който е на 68 години, слиза от рейса, само че изпуска портфейла си, цялостен с документи и 630 лв.. Парите били работно заплащане за него и сътрудника му от службата им като защита. 

В същото време пътничка слиза зад господина, само че вижда изпуснатия от него портфейл и се връща, описват очевидци. Жената взела изгубената движимост и тръгнала да излиза от транспортното средство. В този миг водачът Ивайло Гатев, който следял за затварянето на вратите, схванал, че нещо се случва. Станал и отишъл да ревизира какво отнася пътничката. 

Започнал диалог сред двамата. Шофьорът изискал да вземе изгубеното портмоне и да го съобщи публично на притежателя му. Жената, обаче не желала да го даде. Обяснила, че ще настигне притежателя. И по този начин разногласието траял известно време с добър, само че твърдоглав звук, като станало ясно, че всеки от двамата няма доверие дали другият ще съобщи каквото би трябвало на точното място. 

Накрая водачът надвил с аргументацията, че е обществено откриваем посредством номера на рейса и взел портмонето. Предал го в диспечерския пункт, откъдето издирили притежателя по данните в пътната му карта. 

В същото време изгубилият портфейла преживявал толкоз тежко загубата на парите си и тези на сътрудника, че си мислел по какъв начин го чака най-лош край. Не можел да понесе случилото се.

Връщането на парите го направило най-щастливия човек на света, споделя той самият и изрича най-дълбоката си признателност към Ивайло Гатев за съответната реакция и подхванатите ограничения. 



Ивайло Гатев е прочут освен като водач на варненски рейсове. Той е татко на Християн Гатев, ученикът с нарушено зрение, за който българите не един път събираха пари за лекуване в чужбина. Към момента лекуването е прекъснато, защото клиниката е повишила цените, споделя бащата. Момчето към този момент е един от най-хубавите ученици на профилираното учебно заведение в квартал " Аспарухово " във Варна. Засега обаче разграничава единствено светлината от тъмнината, по този начин както е през цялото време на живота си. Въпреки това фамилията е несломимо и продължава да поддържа Хриси. 



" Знам какво значение имат парите за всеки човек, който се нуждае от тях. Знам го поради сина си. ", показа пред " Петел " водачът Ивайло Гатев. 

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР