Затова за днешния Световен ден на здравето СЗО избра темата

...
Затова за днешния Световен ден на здравето СЗО избра темата
Коментари Харесай

Отбелязваме Световния ден на здравето

Затова за днешния Световен ден на здравето СЗО избра тематиката „ Моето здраве, мое право “. Инициативи на СЗО напомнят какъв брой е значима „ отбрана на правото на всеки, на всички места да има достъп до качествени здравни услуги, обучение и информация, както и безвредна питейна вода, чист въздух, положително хранене, почтени условия на труд и околна среда и независимост от дискриминация ".

СЗО акцентира, че по света правото на здраве на милиони хора става все по-застрашено. „ Болести и бедствия се обрисуват като аргументи за гибел и увреждане. Конфликтите опустошават човешки животи, причинявайки гибел, болежка и психически стрес. Използването на изкопаеми горива подхранва климатичната рецесия и в това време лишава правото на чист въздух, а нечистият въздух лишава живот на всеки 5 секунди ”, се споделя в изказване на организацията.

Най-малко 140 страни признават здравето като човешко право в конституциите си, само че прекалено много страни не одобряват и не ползват закони, които да подсигуряват по-голямо право на достъп до...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР