Затоплянето продължава и днес. Синоптици дават максимални температури между 10

...
Затоплянето продължава и днес. Синоптици дават максимални температури между 10
Коментари Харесай

Затоплянето продължава – вятърът спира

Затоплянето продължава и през днешния ден. Синоптици дават оптимални температури сред 10 и 15 градуса в цялата страна, а вятърът ще утихне.

Атмосферното налягане едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

През нощта облачността ще е раздрана, най-вече забележителна над югоизточната половина на страната, само че единствено на обособени места в планините там ще превали едва. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-североизток. Преобладаващите минимални температури ще са сред минус 3° и 2°, в София - минус 5°. Утре облачността ще понижава, още преди обяд над по-голямата част от страната до слънчево време. Ще духа до сдържан, в крайните източни региони краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Преобладаващите оптимални температури ще са сред 10° и 15°, в София 9°-10°.

В планините ще доминира слънчево време. По-значителна ще е облачността в утринните часове над Родопите, Странджа и Сакар и на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа мощен, преди обяд по високите и открити елементи краткотрайно плевел североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра към минус 5°.

Над Черноморието облачността ще е раздрана, по-значителна преди обяд над южните региони, само че ще е съвсем без превалявания. По-късно денем облачността ще понижава и ще е най-вече слънчево. Ще остане прохладно с сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 7°-11°. Температурата на морската вода е към 5°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР