Затлъстяването и алкохолът водят до по-високи нива на случаи на

...
Затлъстяването и алкохолът водят до по-високи нива на случаи на
Коментари Харесай

Можете ли да намалите риска от рак на червата? Експерти предупреждават, че затлъстяването и алкохолът са виновни за нарастването

Затлъстяването и алкохолът водят до по-високи равнища на случаи на рак на червата измежду младежите в Обединеното кралство, предизвестиха откриватели.

Ново изследване, оповестено в списание Annals of Oncology, прегледа смъртността от рак в Европа и Обединеното кралство, сравнявайки плануваните равнища на смъртност през 2024 година с цифрите за 2018 година

Смъртните случаи от рак на червата при хора на възраст 25-49 години се чака да набъбнат с 26 на цент при мъжете и 39% при дамите в Обединеното кралство. Междувременно цифрите за други страни са доста по-ниски: Италия (с 1,5 на 100 при мъжете и 2,6 на 100 при жените), в Полша (5,9 на сто) и измежду испанците (5,5 на сто) и германките (7,2 на сто). ).

Освен че акцентират рисковете, свързани с факторите, свързани с метода на живот, като приема на алкохол, откривателите приканиха хората да се подлагат на скрининг по-рано.

В Англия хората на възраст 60-74 години са поканени за скрининг за рак на червата, като програ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР