Затлъстелите деца са два пъти по-склонни да развият множествена склероза.

...
Затлъстелите деца са два пъти по-склонни да развият множествена склероза.
Коментари Харесай

Затлъстелите деца са два пъти по-склонни да развият множествена склероза

Затлъстелите деца са два пъти по-склонни да развият множествена склероза. Децата, които са диагностицирани със затлъстяване, са изправени пред повече от два пъти по-голям риск от развиване на множествена склероза (МС) спрямо възрастните, съгласно шведско изследване.

Множествената склероза може да засегне мозъка и гръбначния мозък, причинявайки редица вероятни признаци, в това число проблеми със зрението, придвижването на ръцете или краката, чувството или салдото. Това е положение през целия живот, което от време на време може да аргументи тежка неработоспособност.

Изследователи от Каролинския институт в Стокхолм

проучиха данни от Шведския указател за лекуване на затлъстяването при деца. Базата данни, известна като Борис, е един от най-големите регистри в света за лекуване на детското затлъстяване. Изследователският екип прегледа данни за деца на възраст от 2 до 19 години, които са се включили към регистъра сред 1995 година и 2020 година, и съпостави техните данни с децата от общото население.

Проучването включва данни за повече от 21 600 деца със затлъстяване – които са почнали лекуване за положението, когато са били приблизително на 11 години – и повече от 100 000 деца без затлъстяване.

Децата в изследването са били проследявани приблизително шест години. През интервала на следене множествената склероза е диагностицирана при 28 деца със затлъстяване (0,13%) и при 58 деца без затлъстяване (0,06%). Средната възраст на диагнозата Министерски съвет е сравнима сред групите, като пациентите са диагностицирани на междинна възраст 23 години.

„ Въпреки лимитираното време за следене, нашите открития акцентират, че детското затлъстяване усилва чувствителността към ранна Министерски съвет с повече от два пъти “, споделиха откривателите.

„ Един от резултатите на детското затлъстяване е, че предизвиква инфектиране на ниско равнище, което става хронично и евентуално усилва риска от разнообразни болести като множествена склероза. Смята се също, че хроничното инфектиране покачва риска от други болести като астма, артрит, диабет вид 1 и някои типове рак. Ние обаче знаем, че загубата на тегло понижава възпалението и евентуално риска от развиване на такива болести “, пишат създателите на проучването Емилия Хагман и Клод Маркус.
Резултатите от изследването ще бъдат показани на Европейския конгрес по затлъстяването във Венеция през май.

Източник: Guardian /Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР