Затегнатият граничен контрол, въведен за ограничаване на COVID-19, все още

...
Затегнатият граничен контрол, въведен за ограничаване на COVID-19, все още
Коментари Харесай

COVID на Северна Корея все още задушава икономиката, се казва в доклада

Затегнатият граничен надзор, въведен за ограничение на COVID-19, към момента задушава икономическата интензивност на Северна Корея и неофициалните търговски мрежи повече от 18 месеца откакто водачът Ким Чен Ун разгласи победа над пандемията, сподели Human Rights Watch (HRW).

Северна Корея беше една от първите страни, които започнаха дейности по известията за COVID-19, циркулиращи при започване на 2020 година, изолирайки се от външния свят и икономическия си избавителен пояс в Китай.

Тъй като Пхенян спря транспортите на товари от Китай за две години, управляващите също ускориха граничните бариери, с цел да предотвратят всяко придвижване сред страните – стигайки до издаването на заповед за ликвидиране на хора и животни, с цел да им попречат да популяризират COVID-19.

Сателитни фотоси на шест места на границата сред Китай и Северна Корея демонстрират, че оградата е била разширена, с цел да покрие 321 километра през 2023 година, спрямо 230 километра преди пандемията, сподели HRW в отчет, оповестен в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР