Застрахователят отказва да изплати по големи суми с аргумента, че

...
Застрахователят отказва да изплати по големи суми с аргумента, че
Коментари Харесай

Няма По-Голяма Гавра! Близки На Загинали В Автобусната Катастрофа Край Своге Са Били

Застрахователят отхвърля да изплати по огромни суми с аргумента, че не са спазени разпоредбите за транспорт на пасажери. В отворено писмо до премиера и омбудсмана околните на жертвите дефинират протичащото се като " черно леке за цялата страна ".

От застрахователната компания разясниха за bTV, че рейсът не е изпълнявал инцидентен транспорт, което е изискване, с цел да платят обезщетение.

Пламен Златанов губи в злополуката тъста си. Чака месеци, с цел да получи обезщетение от застрахователя и един ден открива 10 лв. в сметката на брачната половинка си. Роднините са безапелационни, че ще заведат дело против застрахователната компания.

От " Бул инс " обясниха, че рейсът на процедура не е правил публичен транспорт, каквото е условието на застраховката. Липсват и документи, въз основата на които да се заплати. Определят протичащото се като " шантаж " и прибавят, че даже някои документи са били фалшифицирани.

" Плащането значи, че вероятно при изчезнали документи ние ще плащаме с парите на други застраховани лица. Пътният лист не покрива маршрута, описите не са настоящи. Не са показани документи, които се изискват по кодекса, с цел да е ясно, че има публичен транспорт. Ние сме уверени в своята справедливост ", сподели Стоян Проданов, изпълнителен шеф на " Бул Инс ".

От Асоциацията на потърпевшите при произшествия разясниха, че в случай че има нарушавания на пътния лист или на други транспортни разпореждания, с това би трябвало да се заеме " Автомобилна администрация ". Не би трябвало да основава проблем за заплащането по годна лавица.

" Естествено, ще се опитат да намерят и под вола теле, единствено и единствено да не платят на околните на починалите ", разяснява Владимир Тодоров.

Наследниците на починалите в злополуката, както и тези, които бяха ранени, не са получили и пари по застраховката " Гражданска отговорност ". Тя е към друга компания и с цел да се стигне до заплащане, би трябвало да има и правосъдно решение. По закон застраховката " Злополука " за пасажерите е 50 000 лева за умрял, които се разпределят сред неговите наследници.

От Комисията за финансов контрол към този момент не разясняват проблема.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР