Застрахователното дружество Бул инс е решило да промени решението и

...
Застрахователното дружество Бул инс е решило да промени решението и
Коментари Харесай

Бул инс се поправи, изплаща 50 000 лева за жертвите край Своге

Застрахователното сдружение " Бул инс " е решило да промени решението и да изплати действителни суми като обезщетение за починалите в злополуката край Своге. Припомняме, че през вчерашния ден стана ясно, че до момента компанията е превела едвам по 10 лв. на наследниците на част от жертвите. По информация на Медиапул от компанията са подготвени да премислят обстановката и да изплатят минималната сума по застраховка " Злополука " - 50 000 лв..
По-рано през днешния ден представител на " Бул инс " изясни пред БиТиВи, че въпросните 10 лв. в действителност не са обезщетение. Дружеството е превело тези суми, с цел да не предстои на глоба, до момента в който тече обжалване на първичното им решение да не изплащат компенсации.
" Бул инс " апелират разпореждането на КФН да изплатят компенсации. От сдружението са на мнение, че починалите край Своге на са употребили публичен транспорт. Друг мотив да не заплащат компенсации е, че имало нарушавания на транспортната компания.
В тази връзка КФН обявиха през вчерашния ден, че минималната сума за погашение по застраховката съгласно Кодекса за застраховането е 50 000 лева за всеки пасажер.
Изплащането на сумата от 10 лева обезщетение за пасажер в авариралото транспортно средство е незаконно, тъй като законът категорично е планувал минимална сума от 50 000 лева за всеки пасажер, е позицията на от КФН.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР